Vitamine și suplimente pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și sănătatea creierului

Vitamine și suplimente pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și sănătatea creierului
Spread the love

Vitamine și suplimente pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și sănătatea creierului

Vitamine și suplimente pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și sănătatea creierului, etichetele multor vitamine și suplimente disponibile pot prezenta uneori câteva afirmații destul de îndrăznețe despre modul în care vă pot îmbunătăți sănătatea. Și pentru unii dintre noi, o pastilă care să vă facă mai sănătoși va bate 30 de minute pe banda de alergare de fiecare dată.

Din păcate, declarațiile făcute de unii producători nu sunt întotdeauna verificate de agenții externe de renume. Acest lucru face dificilă înțelegerea care sunt vitaminele care merită investiția și vă vor oferi de fapt beneficii pentru sănătate.

Primul lucru pe care ar trebui să-l știi este că nu este totul hype. Există în mod obișnuit suplimente disponibile pentru care există studii științifice care demonstrează că au beneficii dovedite pentru anumite afecțiuni fizice și psihologice.

Lucrând cu medicul dumneavoastră, puteți avea un potențial impact pozitiv asupra bunăstării mentale și a sănătății creierului cu suplimente. Iată cele mai recente informații despre sănătatea mintală și vitamine.

Uleiuri de pește

Uleiurile Omega-3, cunoscute și sub denumirea de acizi grași polinesaturați (PUFA), sunt importante pentru dezvoltarea corectă a sistemului nervos central, inclusiv a creierului și a ochilor.

Cea mai cunoscută sursă de omega-3 sunt uleiurile de pește . Acești acizi grași sunt, de asemenea, cunoscuți a fi critici pentru sănătatea mintală atât a copiilor, cât și a adulților. Scăderea PUFA este asociată cu o probabilitate crescută de a avea tulburare de hiperactivitate cu deficit de atenție (ADHD), tulburare bipolară , depresie și schizofrenie .

La adulții în vârstă, suplimentarea cu omega-3 pe parcursul a șase luni a îmbunătățit simptomele depresive atunci când a fost măsurată cu ajutorul unui chestionar standardizat. De asemenea, în acest grup s-a remarcat îmbunătățirea cogniției.

Probiotice

Termenul contraintuitiv „bacterii bune” înseamnă că există unele bacterii care trăiesc în și pe corpul nostru, care sunt de fapt de mare beneficiu pentru noi și, în unele cazuri, cruciale pentru supraviețuirea noastră.

În intestinul nostru, avem un ecosistem, cunoscut și sub numele de microbiomul nostru intestinal. Profilul bacteriilor care trăiesc în intestinul tău pare a fi un factor determinant în sănătatea ta mintală. Puteți influența mediul bacterian din intestinul nostru cu probiotice .

Cantități mai mari de bacterii intestinale adecvate pot reduce inflamația și hormonul de stres cunoscut sub numele de cortizol . Acest lucru poate ajuta, de asemenea, la diminuarea simptomelor depresive și a anxietății sociale și la îmbunătățirea memoriei.

Următoarea frontieră a tratamentelor pentru afecțiunile psihologice poate fi manipularea sau rearanjarea bacteriilor intestinale pentru a viza anumite afecțiuni. Acest lucru este cunoscut sub numele de psihobiotice. De exemplu, s-a dovedit că organismul Bifidobacterium infantis ajută la atenuarea simptomelor depresiei și ale sindromului de oboseală cronică.

Vitamina D

Vitamina D a devenit o vedetă printre vitamine, având în vedere relația aparentă dintre deficiență și vulnerabilitate la COVID-19. De asemenea, pare să existe o asociere între insuficiența de vitamina D și depresie.

În prezent, nu se înțelege dacă deficitul de vitamina D este sau nu cauza sau consecința depresiei sau dacă există o altă relație între cei doi care nu este încă pe deplin apreciată.

Suplimentarea cu vitamina D pare să îmbunătățească simptomele depresive la adulți. În rândul adolescenților, nivelurile mai ridicate de vitamina D au prezis un sentiment mai mare de bunăstare. La persoanele mai tinere, suplimentarea cu vitamina D a scăzut iritabilitatea, anomaliile de somn, dificultatea de concentrare și oboseala.

Pot exista dovezi că cei cu depresie clinică și deficit dovedit de vitamina D pot beneficia de suplimentarea cu alte abordări de tratament după discuții cu medicii lor.

Vitamina D, parțial, provine din expunerea la soare, așa că acest lucru poate fi valabil mai ales în lunile de iarnă și în rândul celor care trăiesc în zone geografice cu lumină solară limitată sau care pot avea o absorbție mai mică a luminii solare din cauza pigmentării pielii,

Vitaminele B

Vitaminele B sunt o familie de opt vitamine care includ:

  • Tiamina (B1)
  • Niacina (B3)
  • Folat (B9)
  • Cobalamina (B12)
Se știe că toate vitaminele B joacă un rol crucial în sănătatea noastră, dar vitamina B12 și acidul folic în special par să fie legate într-un fel de prezența simptomelor depresive.

Deficiențele nutriționale de bază ale vitaminei B12 și acidului folic au fost găsite mai frecvent la persoanele deprimate în comparație cu cei care nu sunt depresivi. Nivelul scăzut de acid folic poate fi factorul motor între relația puternică dintre alcoolism și depresie.

În regiunile în care dietele sunt în mod natural bogate în alimente bogate în folați, cum ar fi China, populația regiunii are rate mai scăzute de depresie pe parcursul vieții.

Nivelurile scăzute de acid folic pot inhiba de fapt un răspuns complet și complet la antidepresive. Suplimentarea cu folat și B12 ar putea îmbunătăți rezultatele tratamentului atunci când vine vorba de abordarea simptomelor depresive.

Vitamina K

Adulții în vârstă cu cel mai mare aport alimentar de vitamina K au avut șanse mai mici de a avea simptome depresive într-un studiu.

Un alt studiu promițător pe animale a arătat că suplimentarea cu vitamina K timp de 10 săptămâni, urmată de teste comportamentale, a condus la o normalizare îmbunătățită a glicemiei, precum și la reducerea depresiei și a anxietății.

Vitamina C

Vitamina C oferă protecție neuronilor, care sunt celule ale creierului și ale sistemului nervos. Se știe că atenuează inflamația în aceste celule și afectează dezvoltarea creierului.

Deficitul de vitamina C poate duce la tulburări cognitive și anomalii comportamentale. În schimb, suplimentarea cu vitamina C pare a fi atât preventivă, cât și terapeutică în ceea ce privește efectul său asupra anxietății , bolii Alzheimer și depresiei majore.

Poate fi copleșitor să te gândești la câte aspecte ale bunăstării există. Se pare că pentru a avea o sănătate fizică și psihică optimă, trebuie să faci mișcare, să mănânci local, să faci un jurnal, poate să cauti terapie, să meditezi și multe altele.

Să luați un pumn de vitamine pe lângă aceste alte activități ar putea să nu pară atrăgător. Cu toate acestea, este o veste incitantă că unele suplimente vin susținute de date bazate pe cercetare despre cât de utile vă pot fi.

Consultați-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a include suplimente în regimul dumneavoastră pentru a vă asigura că acestea nu interacționează cu alte afecțiuni pe care le aveți sau cu medicamentele pe care le puteți lua.
Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.

Vitamine și suplimente pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și sănătatea creierului

2 comentarii la „Vitamine și suplimente pentru a vă îmbunătăți starea de spirit și sănătatea creierului

Lasă un răspuns

Derulează în sus