Sfaturi pentru a menține o casă curată atunci când ești deprimat

Sfaturi pentru a menține o casă curată atunci când ești deprimat
Spread the love

Sfaturi pentru a menține o casă curată

Depresia poate face cu adevărat un număr în ceea ce privește motivația și nivelul de energie.  Uneori, poate fi dificil să ții pasul cu treburile  de zi cu zi din casă. Cu toate acestea, de prea multe ori o casă dezordonată doar ne face să ne simțim mai rău și poate fi foarte descurajator. Sfaturi pentru a menține o casă curată atunci când ești deprimat.

Este uimitor cum aspirarea podelei, curățarea bucătăriei și îndreptarea dezordinei vă pot îmbunătăți starea de spirit. Deși nu vei avea chef să faci nimic atunci când ești deprimat, uneori este util să te împingi să devii activ oricum. Îndeplinirea câtorva treburi vă poate stimula starea de spirit atunci când vă simțiți deprimat .Câteva sfaturi pentru a menține o casă curată atunci când ești deprimat sau într-o stare neplacută!

Ține pasul pe măsură ce mergi

Cu cât jobul este mai mare, cu atât sarcina este mai descurajantă. Cu toate acestea, sarcinile mici care pot fi făcute rapid se pot adăuga cu adevărat și vă pot ajuta să mențineți o casă curată. 

  • Clătiți și puneți vasele în mașina de spălat vase imediat, în loc să lăsați vasele să se stivuească
  • Obișnuiește-te să-ți sortezi corespondența și să organizezi ceea ce trebuie să păstrezi. Este mult mai bine decât să arunci o grămadă pe masa din bucătărie.
  • Pulverizați-vă dușul când ați terminat pentru a preveni formarea mucegaiului și a face curățarea în profunzime mult mai ușoară.

Acestea sunt doar câteva exemple, dar sunt cele mai simple lucruri care fac diferența. Prin îngrijirea imediată a lucrurilor, casa ta va rămâne curată și fără dezordine.

Stabiliți obiective gestionabile pentru a menține o casă curată

Acordați-vă o sarcină de îndeplinit care să se simtă gestionabilă în fiecare zi. Pe parcursul unei săptămâni, se adaugă la o casă mai curată. 

De exemplu, s-ar putea să curățați baia duminică, apoi să aruncați o încărcătură de rufe luni.

Fiecare sarcină vă poate lua treizeci de minute, dar aceasta poate fi mai productivă decât să rezervați o zi întreagă pentru curățare.

În plus, dacă nu ai chef să cureți, o corvoadă care durează mai puțin timp este mai ușor de gestionat decât o listă lungă și aparent nesfârșită.

Învață să lucrezi eficient

Lucrările care pot fi făcute mai repede au mai multe șanse să fie finalizate atunci când sunteți obosit. Vino cu câteva trucuri pentru a reduce timpul petrecut cu curățarea.

Acest lucru ar putea fi la fel de simplu ca adoptarea unei abordări de sus în jos pentru a înfrumuseța camera de zi. Începeți prin a îndepărta dezordinea , apoi dați mobilierului un praf rapid înainte de a scoate aspiratorul. 

De asemenea, vă ajută să vă adunați toate proviziile de la început. Acest lucru va șterge nevoia de a alerga la dulapul de curățenie la fiecare cinci minute. 

Spărgeți prin amânare

Când ne simțim rău, este atât de ușor să spunem: „O, voi face asta mâine”. Învață tehnici pentru a depăși dorința de a amâna. Acest lucru vă poate scuti de toate micile locuri de muncă adunate într-una mare.

Ați putea începe prin a scrie acea sarcină zilnică pe un calendar și a desemna o anumită oră în fiecare zi pentru a vă ocupa de ea.

Unii oameni consideră că este util să adauge distracție unei rutine de curățare. Dați-vă drumul, dați mai multă muzică și dansați prin treburile voastre. Nimeni nu urmărește și timpul va zbura mult mai repede. 

Schimbați-vă puțin ritmul

A te aștepta la perfecțiune înseamnă să te pregătești pentru dezamăgire și stres . 

  Iartă-te că ești uman și stabilește standarde rezonabile care să te mențină confortabil și sanitar.

Nu trebuie să dezinfectezi baia ca să poți mânca acolo, nu? Dacă rufele sunt pliate și puse deoparte, este grozav. Nu subliniați că sertarul trebuie curățat, astfel încât hainele să poată fi donate.

Desemnați această sarcină secundară pentru o altă zi. Va avea grijă de asta, dar nu este nevoie să te copleșești chiar acum.

Delegați când este posibil

Este logic că, cu cât trăiești cu mai mulți oameni, cu atât se creează mai multă muncă. Cu toate acestea, nu ești singur, așa că asta înseamnă că ai mai multe mâini pentru a face treaba.

Fă-i pe toți să-și facă partea și să te ajute să cureți casa. Atribuiți treburi săptămânale sau zilnice, astfel încât povara să nu cadă numai asupra dvs. Unele familii desemnează chiar o oră de curățenie și toată lumea se apucă de lucru pentru o oră sau două.

Copii reticente sau partener? Distrează-te puțin cu treburile casnice și creează un sistem de loterie. Notați toate treburile pe bucăți de hârtie și rugați-i pe toți să deseneze dintr-un castron. Într-o săptămână ar putea obține ceva ușor, iar o altă săptămână poate fi mai mult o provocare. Cine va face curat in baie saptamana asta?

Când toată munca este gata, planificați o recompensă specială. Comandarea pizza preferată a familiei sau ieșirea la înghețată este o mare motivație.

Angajați pe cineva care să vă ajute pentru a menține o casă curată

Dacă este în limitele bugetului dvs. să angajați pe cineva care să vă ajute, poate doriți să faceți acest lucru. Știind că altcineva va face puțin din curățare, vă poate elibera o parte din minte și energie.

Asta nu înseamnă că ar trebui să te bazezi pe ei pentru a face totul. Chiar și atunci când te simți deprimat, este important să lucrezi la gestionarea unora dintre sarcinile de zi cu zi pe cont propriu.

Dacă te străduiești să funcționezi, este un semn că ai nevoie de tratament pentru depresie sau că tratamentul tău actual funcționează. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă aveți probleme în a vă gestiona casa și a păstra lucrurile curate.

Sfaturi pentru a menține o casă curată atunci când ești deprimat

Lasă un răspuns

Derulează în sus