MOTIVE PENTRU CARE EȘTI EMOȚIONAT

Motive pentru care ești emoționat
Spread the love

Motive pentru care ești emoționat

Motive pentru care ești emoționat,

Pur și simplu, sentimentele pot fi copleșitoare. Există momente în viață când simțim că suntem în chinurile tulburărilor emoționale, dar este posibil să nu înțelegem pe deplin de ce. Acest lucru este complet normal, dar poate fi alienant.

Poate că vă simțiți furios , speriat sau trist. Poate te simți fericit și optimist, dar nu știi sigur de ce. Chiar și sentimentele pozitive pot fi confuze și pot duce la îngrijorarea că ceva este prea frumos pentru a fi adevărat.

Nu putem spune întotdeauna de ce simțim așa cum ne simțim și este în regulă. Cu toate acestea, uneori, motivele sunt chiar în fața noastră și poate fi puternic să recunoaștem circumstanțele actuale din viața ta.

Citiți mai departe pentru a afla despre șase motive diferite pentru care vă simțiți așa cum vă simțiți și ce puteți face pentru a face față.

Stres bun

Motive pentru care ești emoționat,

Ideea că stresul ne poate genera sentimente mari poate să nu fie o știre revoluționară. Cu toate acestea, mulți dintre noi ar putea trece cu vederea sursele comune de stres. De exemplu, este logic ca o mișcare majoră, o tranziție importantă în viață sau o schimbare în carieră poate aduce frustrare, îngrijorare excesivă și chiar tristețe.

De obicei, aceste surse de stres sunt adesea privite cu o anumită sursă de negativitate, așa că nu este o mare surpriză când apar sentimente provocatoare.

Chiar și „stresul bun” poate provoca emoții complexe

Motive pentru care ești emoționat,

Ceva despre care se vorbește rar este modul în care stresul bun poate aduce, de asemenea, sentimente de frustrare , îngrijorare excesivă și tristețe. S-ar putea să vă întrebați ce ar putea fi considerat chiar stres bun – și este o întrebare grozavă. Sursele pozitive de stres pot fi un moment important de carieră, cum ar fi o promovare sau primirea de finanțare pentru un proiect de care ești încântat.

A te logodi și a-ți planifica nunta de vis poate fi extrem de stresant, indiferent cât de bine te-ai simți în legătură cu viitoarea nuntă. Cumpărarea unei case, un indicator uriaș al succesului în societatea noastră, poate aduce și mult stres. 

Nu este neobișnuit ca unii să-și minimizeze stresul atunci când este legat de ceva pozitiv. Deși este important să recunoașteți modul în care privilegiul joacă un rol în momentele incredibile de viață, este la fel de important să nu vă suprimați sentimentele.

A vorbi cu alții care au legătură cu stresul pe care îl poate aduce succesul este o modalitate de a începe să-ți procesezi sentimentele. Explorarea modalităților de a calma zilnic stresul, cum ar fi o practică de meditație consecventă , poate contribui la sănătatea ta mentală generală.

În cele din urmă, contactul cu un profesionist autorizat în sănătate mintală este întotdeauna o opțiune excelentă. În psihoterapie, îți poți procesa sentimentele fără judecată. 

Probleme financiare

Motive pentru care ești emoționat,

Un studiu realizat în 2020 afirmă că 11,4% din populația Statelor Unite trăiește în sărăcie.

În plus, stresul pandemiei a dus la disponibilizări în masă, iar unii au decis că poziția lor nu mai este potrivită pentru ei. Nu este un secret pentru nimeni că instabilitatea financiară este o sursă majoră de stres.

Poate fi deosebit de dificil să ușurezi stresul instabilității financiare, deoarece ceea ce este nevoie cel mai mult este pur și simplu securitate financiară. Deși este ușor să vrei să eviți deciziile financiare atunci când te confrunți cu o lipsă de fonduri, asta poate înrăutăți lucrurile. Evaluați lucrurile pe care le puteți controla, fie că este vorba despre negocierea amânărilor de plată sau aplicarea pentru forme de asistență finanțate de stat.

De asemenea, puteți încerca să contactați un asistent social sau o organizație non-profit care vă poate ajuta să vă conectați la resursele din comunitatea dvs.

În cele din urmă, contactați comunitatea dvs. Poate fi un tabu să vorbim despre problemele de bani cu alții, dar realitatea este că mulți dintre noi am fost întinși financiar până la limita noastră. Există putere în sprijinul comunal. 

Probleme de relație

Motive pentru care ești emoționat,

Sa vorbim despre dragoste. Îndrăgostirea și încheierea unei relații pot genera tulburări emoționale. În timp ce îndrăgostirea este adesea asociată cu momente de beatitudine, poate aduce și emoții nedorite. Emoțiile și experiențele emoționale sunt diferite în funcție de persoană și de istoria sa unică.

De exemplu, pentru oamenii care au trăit experiențe romantice negative în trecut, poate fi înfricoșător să se deschidă cu cineva nou. Încheierea unei relații poate fi profund dureroasă. Divorțul , chiar și atunci când este ceva ce îți dorești și știi că va contribui la bunăstarea ta generală, este, de asemenea, un eveniment extrem de stresant.

În ambele situații, terapia poate fi de mare sprijin. Terapia de cuplu este incredibil de utilă, chiar dacă scopul este o dizolvare amiabilă a unei relații. Dacă descoperiți că vă confruntați cu probleme de comunicare , explorarea modului în care vă puteți schimba stilul de comunicare poate reduce severitatea emoțiilor dureroase. Studierea metodei de comunicare nonviolentă este un loc minunat de început. 

Oboseala

Uneori pur și simplu am avut prea multe de-a face. Burnout -ul este cel mai frecvent înțeles ca oboseală extremă și o lipsă totală de entuziasm pentru locul de muncă.

Această oboseală și lipsă de entuziasm pot duce la sentimente de iritabilitate, tristețe și chiar frică. De la începutul pandemiei și de la creșterea muncii de acasă , burnout-ul a devenit mai răspândit ca niciodată.

Programarea regulată a zilelor libere, asigurarea faptului că faci lucruri care îți aduc bucurie și stabilirea de limite cu responsabilitățile tale de muncă sunt toate modalități de a combate simptomele epuizării . În plus, încearcă să identifici cei mai mari factori de stres din viața ta. Deși este important să ameliorați simptomele, doriți să vă asigurați că abordați și vindecați cauza principală a disconfortului dvs. cât mai bine posibil.

Tulburări în familie

Info Wikipedia https://ro.wikipedia.org/wiki/Emo%C8%9Bie

Familia poate fi una dintre primele noastre surse de sentimente provocatoare. Fie că este o traumă din copilărie , o relație tensionată cu membrii familiei sau așteptări mari de la părinții tăi, este complet normal ca viața ta de familie să fie o sursă de emoții complicate.

Începând să-ți înțelegi declanșatorii este un loc minunat de a începe. Devii nervos în preajma sărbătorilor? Ziua ta este întotdeauna o zi grea ?

Începeți să planificați din timp pentru momentele în care știți că ați putea fi deosebit de activat emoțional. Dacă ați experimentat traume în copilărie, terapia somatică poate fi deosebit de utilă. 

Uneori nu este vorba despre familia ta de origine, ci despre crearea propriei familii. Adaptarea la calitatea de părinte poate fi un declanșator major al tulburărilor în familie. Într-adevăr, este nevoie de un sat pentru a se simți pe deplin sprijinit în acele timpuri de început de părinte.

Luați legătura cu comunitatea dvs., alăturați-vă unui grup de sprijin și, dacă este necesar  , căutați asistență profesională în domeniul sănătății mintale .

Nu trebuie să cunoaștem cauza fiecărei emoții pe care o trăim. Ca oameni, suntem pur și simplu ființe emoționale și este un dar să putem simți complexitatea vieții. Dacă sentimentele tale devin prea copleșitoare, poate fi timpul să cauți ajutor suplimentar.
Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.
MOTIVE PENTRU CARE EȘTI EMOȚIONAT

Lasă un răspuns

Derulează în sus