Medicamente folosite pentru a trata alcoolismul

Medicamente folosite pentru a trata alcoolismul,
Spread the love

Medicamente folosite pentru a trata alcoolismul

Medicamente folosite pentru a trata alcoolismul

Datorită anilor de cercetări, medicii și profesioniștii din domeniul sănătății au acum un meniu complet de opțiuni pentru a trata tulburările legate de consumul de alcool.Bazându-se pe acest progres, oamenii de știință continuă să lucreze la noi medicamente și să descopere noi modalități de a îmbunătăți eficacitatea, accesibilitatea, calitatea și rentabilitatea tratamentului pentru persoanele care au tulburări legate de consumul de alcool.

Potrivit cercetărilor, medicamentele par a fi o parte pozitivă a celei mai eficiente combinații pentru tratamentul tulburărilor legate de consumul de alcool. Și, este subutilizat ca metodă de tratare a alcoolismului.

Cea mai solidă constatare a studiului este că cei care au primit orice medicament au avut rezultate mult mai bune decât cei care nu au primit nicio pastilă”, spune profesorul  Barbara Mason, Institutul de Cercetare Scripps și un autor al studiului. „Acesta ar trebui să fie un semnal de alarmă.

Cu mai puțin de unu la sută dintre cei care caută ajutor pentru dependența de alcool care primesc o rețetă, medicamentele sunt subutilizate. Medicamentele pentru alcoolism pot oferi pacienților un avantaj pentru recuperarea lor, mai ales într-un cadru real.”

Studiu COMBINE

Medicamente folosite pentru a trata alcoolismul

Un studiu masiv publicat în 2006 a urmărit peste 1.300 de participanți la studiu în 11 locații academice pe o perioadă de trei ani pentru a determina ce combinație de tratament, medicamente și consiliere a fost cea mai eficientă pentru tratarea tulburărilor legate de consumul de alcool.

Studiul Combining Medications and Behavioral Interventions for Alcohol Dependence (COMBINE) a produs unele rezultate surprinzătoare când a dezvăluit că unul dintre medicamentele mai noi utilizate pentru tratamentul alcoolismului nu a reușit să îmbunătățească singur rezultatele tratamentului.

După cum se arată în COMBINE, niciun medicament sau strategie de tratament nu este eficient în fiecare caz sau în fiecare persoană.

După 16 săptămâni, studiul COMBINE a arătat rezultate generale pozitive pentru participanții la studiu.3

  • Toate grupurile studiate au redus substanțial consumul de alcool în timpul tratamentului. Procentul total de zile absente s-a triplat, de la 25 la 73 la sută, iar consumul de alcool pe săptămână a scăzut de la 66 la 13 băuturi, o scădere cu 80 la sută.
  • Pacienții care au primit tratament medical plus Revia sau Vivitrol (naltrexonă) sau consiliere specializată au prezentat rezultate similare îmbunătățite ale abstinenței de alcool (80 la sută) în comparație cu pacienții cărora li s-a administrat tratament medical și pastile placebo (75 la sută).
  • Pacienții care au primit Revia sau Vivitrol au raportat mai puțină poftă de alcool.
  • Adăugarea fie Revia, fie Vivitrol sau consiliere specializată în alcool la managementul medical aproape a dublat șansa de a face bine.

Antabuse (Disulfiram)

Antabuse (disulfiram) a fost primul medicament aprobat pentru tratamentul abuzului de alcool și al dependenței de alcool. Funcționează provocând o reacție adversă severă atunci când cineva care ia medicamentul consumă alcool. Majoritatea persoanelor care o iau vor vomita după o băutură de alcool. Acest lucru, la rândul său, se crede că creează un factor de descurajare pentru băutură.

Disulfiram a fost dezvoltat pentru prima dată în anii 1920 pentru a fi utilizat în procesele de fabricație. Efectele de aversiune la alcool ale Antabuse au fost înregistrate pentru prima dată în anii 1930. Lucrătorii din industria cauciucului vulcanizat care au fost expuși la disulfură de tetraetilthiuram s-au îmbolnăvit după ce au băut alcool.

În 1948, cercetătorii danezi care încercau să găsească tratamente pentru infecțiile parazitare ale stomacului au descoperit efectele disulfiramului legate de alcool atunci când și ei s-au îmbolnăvit după ce au consumat alcool. Cercetătorii au început un nou set de studii privind utilizarea disulfiramului pentru a trata dependența de alcool.

La scurt timp după aceea, FDA a aprobat disulfiram pentru tratarea alcoolismului. A fost fabricat pentru prima dată de Wyeth-Ayerst Laboratories sub numele de marcă Antabuse.

Inițial, disulfiram a fost administrat în doze mai mari pentru a produce condiționarea aversiunii față de alcool, făcându-i pe pacienți foarte bolnavi dacă au băut. Mai târziu, după multe reacții severe raportate (inclusiv unele decese), Antabuse a fost administrat în doze mai mici pentru a susține abstinența alcoolului.

Naltrexona

Medicamente folosite pentru a trata alcoolismul

Naltrexona este vândută sub mărcile Revia și Depade. O formă injectabilă lunară de naltrexonă cu eliberare prelungită este comercializată sub denumirea comercială Vivitrol . Funcționează în creier prin blocarea alcoolului pe care oamenii îl experimentează atunci când beau alcool sau iau opioide precum heroina și cocaina.

Naltrexona a fost dezvoltată pentru prima dată în 1963 pentru a trata dependența de opioide. În 1984, a fost aprobat de FDA pentru tratamentul consumului de droguri precum heroina, morfina și oxicodonă. La acea vreme, a fost comercializat de DuPont sub numele de marcă Trexan.

În anii 1980, studiile pe animale au descoperit că naltrexona reduce și consumul de alcool. Studiile clinice umane au urmat la sfârșitul anilor 80 și începutul anilor 90. Acestea au arătat că atunci când este combinată cu terapia psihosocială, naltrexona ar putea reduce pofta de alcool  și poate reduce ratele de recădere la alcoolici.

FDA a aprobat utilizarea naltrexonei pentru a trata tulburările legate de consumul de alcool în 1994. DuPont a redenumit apoi medicamentul Revia.

Studiul COMBINE a constatat că, atunci când sunt combinate cu o intervenție structurată de management medical în ambulatoriu, constând din nouă ședințe scurte conduse de un profesionist din domeniul sănătății, medicamentele de descurajare a alcoolului Revia și Vivitrol ( naltrexonă ) și până la 20 de ședințe de consiliere privind alcoolul au fost tratamente la fel de eficiente pentru alcoolism.

„Aceste rezultate demonstrează că fie naltrexona, fie consilierea specializată asupra alcoolului – cu management medical structurat – este o opțiune eficientă pentru tratarea dependenței de alcool”, a declarat Mark L. Willenbring, MD, director, divizia de cercetare pentru tratament și recuperare, Institutul Național pentru Abuzul de Alcool și Alcoolism.

„Deși managementul medical este oarecum mai intens decât intervențiile de dependență de alcool oferite în majoritatea instituțiilor de îngrijire medicală actuale, nu este diferit de alte modele de îngrijire a pacientului, cum ar fi inițierea terapiei cu insulină la pacienții cu diabet zaharat”

Campral (Acamprosate)

Campral (acamprosat) este cel mai recent medicament aprobat pentru tratamentul dependenței de alcool sau al alcoolismului în SUA. Acționează prin normalizarea modificărilor creierului legate de alcool, reducând unele dintre suferințele fizice extinse și disconfortul emoțional pe care oamenii le pot experimenta atunci când renunță la băutură ( cunoscut și sub denumirea de sindrom de sevraj post-acut) care poate duce la recidivă.

În 1982, compania franceză Laboratoires Meram a dezvoltat acamprosat pentru tratamentul dependenței de alcool. A fost testat pentru siguranță și eficacitate din 1982 până în 1988, când a fost autorizat pentru utilizare de către guvernul francez pentru tratarea alcoolismului. A fost comercializat pentru prima dată sub numele Aotal.4

Timp de mai bine de 20 de ani, acamprosatul a fost utilizat pe scară largă în toată Europa pentru tratarea persoanelor cu tulburări legate de consumul de alcool. Nu a fost aprobat pentru utilizare în SUA până în iulie 2004. A fost comercializat pentru prima dată în Statele Unite în ianuarie 2005 sub numele de marcă Campral.Campral este comercializat în prezent în Statele Unite de Forest Pharmaceuticals.

Studiul COMBINE a constatat că combinarea unui alt medicament care descurajează alcoolul Campral (acamprosat) cu programul de management medical nu a îmbunătățit rezultatele. Campral nu a avut rezultate mai bune decât placebo sau pilula inactivă. Această descoperire i-a uimit pe cercetători, deoarece studiile anterioare efectuate în Europa folosind Campral au dat rezultate pozitive ale tratamentului.

Metoda Sinclair

Medicamente folosite pentru a trata alcoolismul

În 2001, David Sinclair, PhD, un cercetător din Finlanda a susținut o rată de vindecare de 80% pentru dependența de alcool atunci când medicamentele antialcoolice Revia sau Vivitrol sunt prescrise conform metodei sale Sinclair. Cercetarea dr. Sinclair a fost publicată în reviste evaluate de colegi  Alcohol and Alcoholism  și  Journal of Clinical Psychopharmacology .

Metoda Sinclair este protocolul standard de tratament pentru dependența de alcool în Finlanda, metoda este folosită și în Marea Britanie, dar metoda încă nu s-a prins în Statele Unite. 

Cu metoda Sinclair, oamenii iau Revia sau Vivitrol doar înainte de a bea și niciodată altfel.6Revia și Vivitrol nu sunt ca alte medicamente antialcoolice care provoacă boală intensă și senzații de mahmureală atunci când sunt luate cu alcool. Schimbarea comportamentului apare doar în timp.

Cu Metoda Sinclair, Revia sau Vivitrol se iau cu o oră înainte de a bea alcool. La sfârșitul a patru până la șase luni de tratament cu metoda Sinclair, 80% dintre persoanele care consumaseră alcool în exces au consumat fie moderat, fie s-au abținut complet.

Modul în care funcționează acest proces este atunci când oamenii beau în mod normal alcool, endorfinele sunt eliberate în creier, iar acest lucru întărește comportamentul de a consuma alcool. Revia și Vivitrol blochează endorfinele pentru a se simți bine. La fel ca atunci când câinilor lui Pavlov li s-a oferit mâncare atunci când a sunat un clopoțel, acești câini au devenit condiționați să saliveze numai la sunetul clopoțelului. Cu toate acestea, când acestor câini au continuat să li se prezinte clopoțelul care sună și fără mâncare, salivarea a încetat.

Se crede că principalul motiv pentru care metoda Sinclair nu a prins în SUA este dublu. În SUA, programele în 12 pași bazate pe abstinență par să domine planurile de tratament prescrise de medici, iar medicilor nu le place că Metoda Sinclair încurajează persoanele cu probleme de dependență de alcool să continue să bea.

Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.

Medicamente folosite pentru a trata alcoolismul

Un comentariu la „Medicamente folosite pentru a trata alcoolismul

Lasă un răspuns

Derulează în sus