Masturbarea provoacă acnee?

Masturbarea provoacă acnee
Spread the love

Masturbarea provoacă acnee?

Masturbarea provoacă acnee?

Ai auzit unii dintre colegii tăi spunând că masturbarea provoacă acnee . Unii oameni spun, de asemenea, că a face sex poate provoca erupții de acnee. Adevărul este că masturbarea nu provoacă acnee. File „masturbarea cauzează acnee” sub miturile acneei. Nu există nicio legătură între erupții și orice tip de activitate sexuală.

Un mit al acneei

Cu ani în urmă, generația mai în vârstă folosea această idee pentru a-i încuraja pe tineri să se abțină de la orice fel de activitate sexuală. A fost o tactică de sperietură, dar în care oamenii au crezut cel mai probabil. Astăzi, însă, niciun studiu nu a arătat vreo legătură între activitatea sexuală și acnee. 

Această poveste înaltă a luat ființă, probabil, deoarece acneea apare pentru prima dată în timpul pubertății. Acesta este, de asemenea, aceeași perioadă a vieții în care apar sentimentele sexuale și oamenii încep să-și exploreze sexualitatea. Deși cele două pot apărea la momente coincidente, unul nu este cauzat de celălalt. 

Și este doar o coincidență dacă ai văzut că acneea ta se agravează după ce te-ai masturbat sau ai făcut sex. Acneea tinde să se îmbunătățească și să se agraveze de la sine. 

Așadar, faptul că ai făcut sex și apoi te-ai trezit cu o mare erupție de mai multe coșuri noi este doar o coincidență. Acele pete ar fi apărut indiferent. Abținerea de la masturbare sau de a face sex nu va face ca acneea să dispară.  

Masturbarea provoacă acnee?

Ce cauzează cu adevărat acneea?

Acneea este cauzată de alți factori – hormoni, eliminarea anormală a celulelor pielii și bacterii. Acneea se dezvoltă din schimbările hormonale care apar în organism în timpul pubertății.  Majoritatea adolescenților au cel puțin o erupție ocazională; chiar și unii adulți suferă de acnee.

Totuși, hormonii nu sunt singurii vinovați. Cei predispuși la acnee elimină și celulele pielii în mod anormal. În loc ca celulele moarte să se desprindă, acestea devin prinse în por, creând un blocaj. Adăugați câteva bacterii care cauzează acnee (numite Propionibacterium acnes)  și aveți un coș de acnee inflamat. 

Niciunul dintre acești factori nu este influențat de masturbare sau de activitatea sexuală.  Dacă tu ești cel cu acnee, este jenant dacă oamenii sugerează că aceasta este cauza acneei tale. Dar amintiți-vă, nu ați făcut nimic care să vă provoace acnee. Nu permite oamenilor să te facă să te simți rușinat.

Masturbarea provoacă acnee?

Și, dacă tu ești cel care credea că masturbarea provoacă erupții, acum știi mai bine.

Semne și simptome ale dependenței de sex

Tratament pentru acnee

Acum că știi ce cauzează acneea, concentrează-te pe cum să o tratezi. Există multe opțiuni de tratament disponibile pentru dvs. 

Masturbarea provoacă acnee?

  • Soluții fără prescripție medicală : Unii oameni consideră că produsele fără prescripție medicală (OTC) sunt eficiente împotriva erupțiilor lor. Dacă acneea ta este ușoară, probabil că te vei îmbunătăți cu aceste produse cumpărate din magazin. Obțineți unul cu acid salicilic sau peroxid de benzoil, care sunt cele mai eficiente ingrediente pentru acnee OTC. 
  • Consultați un dermatolog sau un furnizor de asistență medicală : dacă produsele fără prescripție medicală nu funcționează bine pentru dvs. sau dacă acneea dvs. este mai severă, furnizorul dvs. de asistență medicală vă poate oferi medicamente eliberate pe bază de rețetă mai puternice . Nu așteptați să sunați. Cu cât vezi mai devreme un furnizor de asistență medicală, cu atât mai devreme vei începe să vezi rezultate și pielea mai curată.
Masturbarea provoacă acnee?

Lasă un răspuns

Derulează în sus