Interpretarea viselor

Interpretarea viselor
Spread the love

Interpretarea viselor

Interpretarea viselor, subiectul interpretării viselor a fost de interes de mulți ani și din motive întemeiate. Înțelegerea sensului mai profund al viselor poate aduce la cunoștință cum simțiți și gândiți, ceea ce poate fi benefic pentru a oferi o perspectivă personală.

Înțelegerea interpretărilor viselor

Renumitul psihanalist  Sigmund Freud  a descris visele drept „drumul regal” către  inconștient  și a sugerat că, studiind conținutul evident al viselor , am putea scoate la lumină dorințele ascunse și inconștiente care duc la  nevroză .

Analizarea simbolurilor viselor și atribuirea de semnificații acestora a devenit o sursă atât de divertisment, cât și de auto-reflecție în cultura populară. Au visele într-adevăr semnificații ascunse? Poți să-ți înveți dorințele și dorințele inconștiente interpretându-ți visele?

În timp ce unele teorii moderne ale viselor sugerează că răspunsul este nu – că visele pot avea o componentă mai biologică sau chiar din cauza pozitiei de somn— acest lucru nu i-a împiedicat pe interpreți și analiști să încerce să identifice ce înseamnă temele și simbolurile comune ale viselor.

Să aruncăm o privire mai atentă la unele dintre cele mai comune vise și ce au de spus cărțile de interpretare a viselor despre ele.

Vise despre cădere si interpretare

Visele de cădere de la mare înălțime sunt foarte frecvente. Deși există un mit popular conform căruia dacă ai lovit pământul în vis, vei muri în viața reală, pur și simplu nu este adevărat. Deci, ce ar putea însemna cu adevărat visele despre cădere?

Conform multor interpretări populare de vis și a cel puțin unui studiu, visele care cădeau sunt un semn că ceva din viața ta nu merge bine.Ar putea sugera că trebuie să regândiți o alegere , de exemplu, sau să luați în considerare o nouă direcție într-un anumit domeniu al vieții dvs.

Vise despre a fi goală în public interpretare

Interpretarea viselor

Ai avut vreodată unul dintre acele vise ciudate în care apari la școală sau la birou în costum de ziua ta? Nu vă faceți griji. A visa că ești gol nu este deloc neobișnuit.

Penney Peirce, autoarea cărții „Dream Dictionary for Dummies”, sugerează că visarea la nuditate publică ar putea indica faptul că te simți ca un fals sau că ți-e frică să-ți dezvălui imperfecțiunile și deficiențele.

Vise despre a fi urmărit interpretare

Visele care sunt urmărite de un atacator cunoscut sau necunoscut pot fi deosebit de terifiante. Și mulți oameni experimentează aceste tipuri de vise.5Dar ce spun visele de a fi urmărit despre ceea ce se întâmplă în mintea ta?

Interpreții de vise sugerează adesea că astfel de vise înseamnă că încercați să evitați ceva în viața de zi cu zi . Tony Crisp, autorul cărții „Dream Dictionary”, sugerează că a fi urmărit într-un vis ar putea indica dorința de a scăpa de propriile temeri sau dorințe.

Cheia pentru a înțelege ce ar putea însemna un astfel de vis depinde parțial de identitatea urmăritorului tău. Dacă este:

  • Un animal : S-ar putea să te ascunzi de propria ta furie , pasiuni și alte sentimente.
  • Un urmăritor necunoscut : dacă urmăritorul tău este o figură misterioasă, necunoscută, ar putea reprezenta o experiență din copilărie sau o traumă trecută.
  • Un membru de sex opus : Crisp sugerează că asta înseamnă că ți-e frică de dragoste sau bântuit de o relație din trecut.

Vise despre pierderea dinților

Interpretarea viselor

Ce înseamnă visele dacă îți cad dinții? Penney Peirce, autorul cărții „Dream Dictionary for Dummies”, sugerează că visul despre pierderea dinților poate avea mai multe semnificații.

Ar putea însemna că ești îngrijorat de atractivitatea sau aspectul tău, de exemplu. De asemenea, poate indica faptul că ești îngrijorat de capacitatea ta de a comunica sau că ești îngrijorat că ai putea fi spus ceva jenant.

„Adevărata esență a dinților este capacitatea lor de a mușca, de a tăia, a rupe și a șlefui”, explică ea. „Dacă îți cad dinții, îți pierzi puterea personală și capacitatea de a fi asertiv , hotărât și autoprotector.”

Vise despre moarte interpretare

Interpretarea viselor

Moartea este un alt subiect comun al viselor  și unul care poate fi deosebit de deconcertant. Visătorii visează uneori la moartea unei persoane dragi sau chiar la moartea ei înșiși. Interpretările populare ale viselor sugerează că astfel de vise reflectă anxietatea față de schimbare sau frica de necunoscut .

„Ca și moartea, schimbarea poate fi înfricoșătoare pentru că – la fel ca și moartea – nu știm ce este „de cealaltă parte” a schimbării, motiv pentru care mintea care visează echivalează schimbarea cu moartea”, sugerează Lauri Loewenberg în cartea ei „Visul”. pe el: Deblochează-ți visele, schimbă-ți viața.”

Loewenberg crede, de asemenea, că visarea la moartea unei persoane dragi poate reflecta o teamă similară de schimbare, mai ales în ceea ce privește copiii noștri. Pe măsură ce copilul crește, mintea unui părinte începe să se întrebe unde a mers versiunea mai mică a copilului. Visele de a muri, așadar, reflectă un fel de doliu pentru trecerea timpului.

Studiile au arătat, de asemenea, că cei care se apropie de sfârșitul vieții și cei dragi din jurul lor experimentează vise semnificative și semnificative, adesea legate de o prezență reconfortantă, pregătirea pentru a merge , urmărirea sau interacțiunea cu cei decedați, cei dragi care așteaptă, experiențe neplăcute și treburi neterminate.

INFo https://antidepresie.ro/alcoolul-si-daunele-sale-asupra-creierului/

Vise despre susținerea unui test

Interpretarea viselor

Studiile au descoperit, de asemenea, că visele de susținere a testelor sunt comune.

Potrivit lui Craig Hamilton-Parker, autorul cărții „The Hidden Meaning of Dreams”, susținerea unui examen în visul tău ar putea dezvălui o teamă de eșec .

„Examenele sunt experiențe stresante în care ești făcut să-ți faci față neajunsurilor”, scrie el. „Să visezi că pică un examen, că întârzii la unul sau că nu fii pregătit arată că te simți nepregătit pentru provocările vieții treaz.”

Vise despre infidelitate

Interpretarea viselor

A visa că soțul sau partenerul tău romantic te înșală cu altcineva poate fi incredibil de supărător. În unele cazuri, oamenii chiar încep să se întrebe dacă visul ar putea fi într-adevăr adevărat. A visa că partenerul tău este infidel înseamnă că s-ar putea întâmpla? Sau că deja se întâmplă?

În timp ce aceste vise ar putea fi reflectarea fricilor de infidelitate , astfel de vise probabil nu înseamnă că soțul tău înșeală sau că va înșela, spun Trish și Rob MacGregor, autorii „Dicționar complet de vis: un ghid de noptiere pentru a ști ce înseamnă visele tale”. .”

„Acesta este un alt vis „ce-ar fi dacă” – testați limitele realității”, sugerează autorii.

Eve Adamson și Gayle Williamson, autorii „The Complete Idiot’s Guide Dream Dictionary”, susțin că visele despre infidelitate indică probleme cu încrederea , loialitatea și comunicarea într-o relație. „Dacă tu sau partenerul tău ai înșelat în visul tău, unul dintre voi nu primește ceea ce ai nevoie din acea relație în acest moment”, scriu ei.

Vise despre zbor interpretare

Interpretarea viselor

Mulți oameni experimentează vise despre zbor.Visele de zbor pot fi incitante și chiar eliberatoare, dar uneori pot fi și destul de înfricoșătoare (mai ales pentru cei care se tem de înălțime ).

Potrivit lui Tony Crisp, autorul Dicționarul viselor”, visele despre zbor au adesea două laturi foarte diferite.8Ele pot reprezenta sentimente de libertate și independență. Pe de altă parte, ele pot indica, de asemenea, dorința de a fugi sau de a evada din realitățile vieții .

„Zborul singur apare cel mai frecvent”, scrie el, „arătând aspectul independent al zborului. Dar, deoarece implică adesea sentimente pozitive de plăcere, zborul poate descrie sexualitatea noastră… în special aspecte ale acesteia care exprimă libertatea față de normele și constrângerile sociale.”

Trauma copilariei https://antidepresie.ro/tratarea-efectelor-traumei-copilariei/

Vise despre sarcina

Interpreții de vise sugerează adesea că visele despre sarcină reprezintă totul, de la creativitate la frică. David C. Lohff, autorul „Dream Dictionary”, consideră că visele de sarcină ar putea reprezenta uneori temerile unei femei de a fi o mamă inadecvată .

Mai multe teme comune de vis

Există și alte teme de vis care tind să fie destul de comune. Ei includ:

  • Descoperirea de noi camere sau pasaje
  • A fi îmbrăcat necorespunzător
  • Neputând găsi o toaletă
  • Sosind undeva târziu
  • Un val masiv se apropie de tine
  • Găsind bani
Deci ce crezi? Unele dintre aceste interpretări de vis par corecte? Dacă nu, nu-ți face griji – visele tale sunt unice și extrem de personale. După toate probabilitățile, lucrurile pe care le experimentezi în visele tale sunt probabil o reflectare a preocupărilor cu care te confrunți în existența ta zilnică sau a evenimentelor recente.

Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.
Interpretarea viselor

Lasă un răspuns

Derulează în sus