Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății

Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății
Spread the love

Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății

Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății,

Marijuana este unul dintre cele mai frecvent utilizate droguri în Statele Unite . Deși activiștii pentru legalizare și mulți utilizatori de marijuana cred că fumatul nu are efecte negative, cercetările științifice indică faptul că consumul de marijuana poate cauza multe probleme diferite de sănătate.

După ce ai fumat marijuana, poți începe să-i simți efectele aproape imediat. Aceste efecte pot dura până la trei ore. În schimb, atunci când consumați alimente pe bază de marijuana, cum ar fi gumele și brownies-urile, efectele sunt întârziate, dar de obicei durează mai mult.

Sănătatea creierului

Principalul ingredient psihoactiv al marijuanei, delta-9 tetrahidrocannabinol ( THC ), se atașează de receptorii canabinoizi ai creierului. Acești receptori se conectează la nervii din creier care influențează plăcerea, memoria, gândirea, concentrarea, percepția senzorială și a timpului și mișcarea coordonată.

Mai multe studii au asociat consumul de marijuana cu un risc mai mare de apariție a următoarelor simptome psihotice:

 • Iluzii
 • Gândire și vorbire dezorganizate
 • Halucinații

Consumul de marijuana în adolescenți este, de asemenea, legat de un risc crescut de depresie și comportament suicidar.

Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății,

Sanatatea inimii

Inhalarea fumului de marijuana face ca ritmul cardiac să se accelereze, forțând inima să lucreze mai mult. Aceste efecte – care încep în decurs de 15 minute și pot dura până la trei ore – vă cresc șansa de a face un atac de cord. De fapt, cercetările arată că riscul de atac de cord poate crește de până la cinci ori în prima oră după fumatul de marijuana.

Substanțele chimice din marijuana sunt, de asemenea, legate de un risc crescut de insuficiență cardiacă și de o tulburare de ritm cardiac numită fibrilație atrială. Consumul frecvent de marijuana în rândul tinerilor este chiar legat de un risc crescut de accident vascular cerebral în comparație cu cei care nu folosesc drogul.

Sănătatea oaselor

Potrivit unui studiu din 2017, consumul intens de marijuana în mod regulat poate reduce densitatea osoasă. Mai exact, cercetătorii au descoperit că cei care au consumat marijuana în mod intens (de peste 5.000 de ori în timpul vieții) au avut o densitate osoasă cu 5% mai mică decât cei care nu au folosit marijuana deloc. Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății,

Această scădere a densității osoase crește riscul de probleme de sănătate legate de oase, cum ar fi osteoporoza, care poate crește riscul de fracturi osoase.

Pe de altă parte, alte studii sugerează că THC, CBD și alți canabinoizi accelerează vindecarea oaselor și pot face oasele mai puternice după o fractură.

https://www.samhsa.gov/marijuana

Sănătatea plămânilor

În timp ce marijuana poate fi mai puțin periculoasă decât tutunul pentru sănătatea plămânilor, efectele nocive ale fumatului de marijuana nu trebuie ignorate. Fumul de marijuana conține multe dintre aceleași substanțe chimice nocive ca și fumul de tutun. Și ca și tutun, fumatul de marijuana, chiar și rar, poate provoca unele dintre următoarele simptome:

 • Bronsita acuta
 • Tuse cronică
 • Sputa crescută („flegmă”)
 • Dificultăți de respirație
 • respiraţie şuierătoare

Potrivit unei recenzii publicate în 2019, fumatul regulat de marijuana este, de asemenea, asociat cu probleme respiratorii, cum ar fi boala pulmonară obstructivă cronică (BPOC) și infecții pulmonare recurente. Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății,

Cancer

Potrivit unei recenzii publicate în 2015, un studiu a constatat că fumătorii de marijuana aveau șanse de trei ori mai mari de a dezvolta cancer la cap sau gât decât nefumătorii, dar acel studiu nu a putut fi confirmat prin analize suplimentare.

Deoarece fumul de marijuana conține un număr de agenți cancerigeni și de trei ori cantitatea de gudron găsită în fumul de tutun, ar părea logic să deducem că există un risc crescut de cancer pulmonar pentru fumătorii de marijuana.

Cu toate acestea, cercetătorii nu au reușit să demonstreze definitiv o astfel de legătură. Chiar dacă cercetătorii nu au „demonstrat” încă o legătură între fumatul și cancerul pulmonar, sunt necesare cercetări suplimentare, iar fumătorii obișnuiți ar putea dori să ia în considerare riscul între timp.

Consumul de marijuana și sarcina

Pe lângă faptul că afectează fertilitatea , consumul de marijuana în timpul sarcinii poate fi dăunător sănătății copilului și poate cauza unele probleme grave. Mai exact, bebelușii născuți din cei care folosesc marijuana au mai multe șanse să fie subponderali la naștere și să se nască prematur. Consumul de marijuana în timpul sarcinii poate crește și riscul de naștere mortii. Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății,

De asemenea, studiile arată că copiii născuți din mame care folosesc marijuana în timpul sarcinii prezintă unele probleme cu dezvoltarea neurologică. Acestea pot include:

 • Hiperactivitate
 • Impulsivitate
 • Probleme cu funcția executivă
 • Probleme cu atenția susținută și memoria

Există și riscuri pentru mama însărcinată. Consumul de marijuana poate crește riscul de anemie, confuzie și uitare în timpul sarcinii.

Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății

2 comentarii la „Efectele negative ale marijuanei asupra sănătății

 1. Pingback: -

Lasă un răspuns

Derulează în sus