De ce ma simt mort în interior

De ce ma simt mort în interior
Spread the love

De ce ma simt mort în interior

Pentru oricine care nu a experimentat-o ​​niciodată, să se simtă mort înăuntru poate fi greu de imaginat. Și, cei care s-au luptat cu ea ar putea să nu aibă întotdeauna cuvintele potrivite pentru a explica confuzia, tristețea și amorțeala care vine cu acest sentiment.

A te simți mort înăuntru înseamnă a fi dificil să procesezi emoții precum fericirea și tristețea. Când te simți „mort în interior”, sentimentele capătă același ton plictisitor și sunt greu de apreciat indiferent de situație. A te simți mort în interior ar putea face ca viața să pară un eveniment plictisitor, unul care nu are niciun scop sau sfârșit în vedere. Poate provoca o abordare foarte detașată a vieții de zi cu zi.De ce ma simt mort în interior?

Uneori, acest sentiment poate fi de scurtă durată, plecând cât de repede pare. Alteori, senzațiile pot dura mai mult de zile sau săptămâni, întinzându-se ani de zile pentru a provoca senzații cronice de gol.

Când te simți mort în interior, s-ar putea să nu fie întotdeauna clar ce reprezintă aceste schimbări. Vom examina semnele pe care trebuie să le urmărim, precum și condițiile care ar putea fi responsabile pentru producerea sentimentelor de moarte și de gol. Deoarece această stare de spirit este gestionabilă, vom analiza și diferitele modalități de a îmbunătăți aceste sentimente.

Semne că te simți mort înăuntru

Nu contează dacă o persoană se află în vârful carierei, trăiește prin cea mai sănătoasă relație a sa sau dacă se află într-o poziție confortabilă în viață – oricine poate simți că este mort în interior.

Dar, în timp ce acest sentiment poate părea întâmplător, există câteva experiențe comune la care trebuie să fii atent la o persoană care se simte moartă în interior. Ele sunt discutate mai jos.

Simți că nu ai niciun scop

Pentru majoritatea oamenilor, simțul scopului oferă impulsul de a se trezi și de a pleca dimineața. Indiferent dacă contribuie la stoparea încălzirii globale, ajută populația fără adăpost sau atinge cea mai sănătoasă versiune a ta, știind că există sarcini care trebuie îndeplinite în fiecare zi pentru a te apropia de aceste obiective poate fi o sursă de motivație .

Dar când o persoană se simte moartă înăuntru, acest scop lipsește. Fiecare zi apare cu un semn de întrebare în următoarele 24 de ore. Aceste sentimente pot face viața de zi cu zi plictisitoare și neatrăgătoare.

Întrebarea sensului vieții

De ce ma simt mort în interior

Este normal să ne întrebăm ce facem pe această planetă, ce se întâmplă când murim sau dacă există o viață de apoi.

Dar aceste gânduri tind să fie trecătoare, mai ales că nu există răspunsuri sigure la întrebările existențiale.

Când te simți mort în interior, însă, sensul vieții tinde să devină o fixare. Întrebările care întreabă care este rostul vieții și dacă existența merită, tind să devină copleșitoare.

Stare constantă de amorțeală

A te simți mort înăuntru produce o senzație constantă de amorțeală. Devine dificil să simți sau să exprimi emoții precum fericirea sau tristețea. Viața capătă mai mult sau mai puțin un ton monoton, cu momentele de bucurie sau durere având puțin sau deloc efect în această stare.

Te Simți Singur

Când te simți mort înăuntru, poate fi izolator să-i vezi pe ceilalți mișcându-se cu un sentiment de scop. Știind că oamenii sunt afectați de momente fericite, întâlniri supărate sau circumstanțe triste te poate împinge să ascunzi această absență a sentimentelor.

Acest lucru poate îngreuna să vă împărtășiți golul și poate agrava sentimentele de gol care sunt îngrijite.

S-ar putea să vă simțiți gol fizic

De ce ma simt mort în interior

Emoțiile sunt o modalitate importantă de a vă conecta cu lumea. Când devine dificil să procesezi sentimentele, se poate simți ca și cum ai experimenta o versiune scobită a ta. Când te simți mort în interior, nu este neobișnuit să simți că trăiești cu un vid interior prezent.

Condiții care te fac să te simți mort în interior

O serie de motive psihologice, biologice sau medicale pot fi responsabile pentru senzația persistentă de amorțeală.

Depresie

Depresia este o tulburare de dispoziție foarte frecventă. Se remarcă prin producerea unor sentimente persistente de tristețe și poate fi însoțită de modificări ale alimentației, oboseală și uneori dureri corporale. Un simptom notabil al acestei afecțiuni este însă sentimentele persistente de apatie .

O persoană deprimată s-ar putea să nu-și mai găsească bucurie în lucruri care erau cândva incitante. Această condiție face viața și punctul de existență neclar. În cazuri foarte grave, depresia poate duce la gânduri de sinucidere.

Când o persoană se simte „golită”, poate indica faptul că persoana respectivă se confruntă cu depresie.

PTSD

Tulburarea de stres post-traumatic apare după ce cineva a trăit o experiență traumatică șocantă. Provoacă o serie de schimbări în organism, cum ar fi coșmaruri, anxietate și flashback-uri vii. Mai multe infohttps://ro.wikipedia.org/wiki/Sindromul_de_stres_posttraumatic

Deoarece PTSD poate face ca cineva să nu se mai simtă ca ei înșiși, poate descrie că se simte mort în interior. 2

Când emoțiile sunt oprite în urma unei traume, pot urma sentimente de amorțeală și gol. Acest proces este cunoscut sub numele de amorțeală emoțională și poate determina o persoană să se simtă moartă în interior.

Medicament

Pentru a ajuta la gestionarea și tratarea afecțiunilor precum depresia și anxietatea, medicația este o abordare comună. Cu toate acestea, în timp ce medicamente precum inhibitorii selectivi ai recaptării serotoninei (ISRS) ajută la simptomele acestor afecțiuni, ele tind, de asemenea, să afecteze modul în care creierul procesează emoțiile.

Sentimentele de indiferență, precum și tocirea emoțională (un răspuns emoțional limitat la evenimente) sunt uneori raportate de persoanele care iau aceste antidepresive

Emoții suprimate

În unele cazuri, emoțiile pot fi atât de greu de gestionat, încât sunt în schimb îngropate și uitate. Deși acest lucru este de înțeles ca un mecanism de a face față emoțiilor negative, uneori acest lucru se poate răspândi și în sentimente plăcute.

Când emoțiile sunt amorțite, acest lucru poate contribui la experiența de a te simți moartă în interior.

Depersonalizarea 

Când simți că te observi din afara corpului tău, acesta ar putea fi un caz al fenomenului disociativ al depersonalizării .

Această condiție apare atunci când o persoană se simte detașată de ea însăși. Se poate simți ca și cum ai experimenta viața ca existența altcuiva. O persoană s-ar putea simți deconectată de corpul, mintea și mediul său, făcându-l să se simtă gol în interior.

Tulburare de personalitate borderline

Sentimentele cronice de gol sunt unul dintre simptomele recunoscute ale tulburării de personalitate limită (BPD) și sunt strâns legate de sentimentele de deznădejde și de singurătate.

Cum să faci față sentimentului de moarte în interior
Când sentimentele cu care te lupți sunt moarte sau amorțeală, este de înțeles să aduni motivația pentru a face pașii pentru a te simți mai bine.

Căutarea ajutorului profesional prin terapie este una dintre cele mai de încredere modalități de a gestiona provocările de sănătate mintală.

Te poate ajuta să descoperi rădăcinile sentimentelor tale de moarte și să te ajute să te simți mai conectat și mai viu.

Acolo unde este posibil, eforturile de îngrijire de sine, cum ar fi exercițiul, meditația și ținerea în jurnal, pot ajuta la îmbunătățirea stării emoționale.

Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.

De ce ma simt mort în interior

2 comentarii la „De ce ma simt mort în interior

Lasă un răspuns

Derulează în sus