Cum să te simți mai bine atunci când ești deprimat

Cum să te simți mai bine atunci când ești deprimat
Spread the love

Cum să te simți mai bine atunci când ești deprimat

Cum să te simți mai bine atunci când ești deprimat, depresia este mai complicată decât cred majoritatea oamenilor. Nu este vorba doar despre a fi trist și cu siguranță nu este despre a fi leneș. Dar acestea sunt concepții greșite comune care împiedică uneori oamenii să caute tratament și să obțină ajutorul de care au nevoie pentru a se simți mai bine.

Chiar și atunci când te confrunți cu depresie, poate fi dificil să identifici cum te simți și poate fi greu să iei măsuri pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit și perspectiva în acest moment.

De aceea, am creat acest articol pentru a vă ajuta în călătoria dvs. de a face față simptomelor dvs. O mai bună înțelegere a modului în care vă simțiți și a acțiunilor pe care le puteți întreprinde vă poate ajuta să vă trăiți cea mai bună viață, chiar și atunci când vă simțiți deprimat.

Înțelegerea emoțiilor tale

Unii oameni experimentează mai multă iritabilitate decât tristețe atunci când sunt deprimați, alții raportează sentimente de vinovăție și deznădejde . Și în timp ce unii oameni spun că emoțiile lor rămân destul de constante, alții spun că depresia lor face ca emoțiile lor să se schimbe destul de repede.

Înainte de a putea lua decizii despre cum să faci față cel mai bine depresiei sau ce tipuri de tratamente vrei să încerci, este important să înțelegi mai bine emoțiile pe care le trăiești.

Apoi, puteți dezvolta un plan pentru a face față fiecăreia dintre acele emoții pe care le întâmpinați. Ceea ce funcționează pentru a te calma atunci când te simți anxios ar putea să nu fie de ajutor atunci când te simți neapreciat .

Învățarea să identifici aceste componente emoționale pe care le întâlnești te poate ajuta să dezvolți strategii pentru a te simți mai bine mai devreme. Și în timp ce experiența fiecăruia cu simptomele depresive este puțin diferită, dezvoltarea unei mai bune înțelegeri a emoțiilor pe care le întâmpinați vă poate ajuta să determinați care abilități de coping funcționează cel mai bine pentru dvs.

Făcând Pași Mici

Depresia ta va încerca să te convingă că nimic nu va funcționa pentru a te ajuta să te simți mai bine . Îți va spune că nu are rost să încerci vreun tratament formal și orice pași pe care îi faci pentru a-ți îmbunătăți starea emoțională va fi inutil.

S-ar putea să vă spună că nu are sens să luați medicamente pentru că nu vor funcționa. Sau, depresia ta ar putea încerca să te convingă că nu ar trebui să vorbești cu un terapeut pentru că vorbirea nu te va ajuta. În consecință, s-ar putea să nu întreprindeți nicio măsură care să vă ajute să vă simțiți mai bine.

Asta face depresia creierului tău – te face să te gândești nerealist la gânduri negative.

Dar, adevărul este că nu vei ști dacă diverse strategii funcționează până nu le încerci. Nu trebuie să faci un pas uriaș pentru a te ajuta să te simți mai bine (este posibil să te simți copleșitor când ești deprimat). În schimb, puteți încerca pași mici pentru a vedea dacă anumite strategii vă ajută să vă simțiți mai bine.

O mantră grozavă de creat pentru tine: „Hai să încercăm”. Chiar dacă depresia ta încearcă să te convingă să nu faci ceva, reamintește-ți că nu vei ști dacă te-ar putea ajuta până când măcar nu încerci.

Pentru a face acest lucru, totuși, va trebui să fii împotriva a ceea ce îți spune creierul tău. De exemplu, depresia ar putea încerca să te convingă să stai în pat toată ziua. Dar rămânerea în pat este probabil să te țină blocat într-o dispoziție depresivă.

S-ar putea să fii nevoit să te ridici, să te îmbraci, să ieși la plimbare sau să suni un prieten. Deși s-ar putea să credeți că niciunul dintre lucruri nu vă va ajuta să vă simțiți mai bine (sau chiar ați putea crede că vă vor face să vă simțiți mai rău), a fi activ ar putea reduce puțin simptomele dacă sunteți dispus să încercați.

Gândiți-vă la diferite strategii de coping ca la experimente. Unele dintre ele te pot ajuta să te simți mai bine, iar altele ar putea să nu funcționeze neapărat pentru tine. Dar cu cât încercați mai multe experimente, cu atât veți fi mai bine echipat pentru a identifica ce strategii vă reduc cel mai bine simptomele.

Deși este important să aveți profesioniști care vă ajută să vă gestionați depresia, cum ar fi un medic și un terapeut , există și multe strategii pe care le puteți încerca acasă pentru a vă atenua simptomele.

În această serie specială, am adunat câteva sfaturi și strategii pentru a face față diferitelor aspecte emoționale ale depresiei. Dacă le încerci, s-ar putea să descoperi că te ajută să simți o oarecare alinare a simptomelor tale de depresie.

Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.

Cum să te simți mai bine atunci când ești deprimat

Un comentariu la „Cum să te simți mai bine atunci când ești deprimat

Lasă un răspuns

Derulează în sus