Cum să renunți la vaping

Cum să renunți la vaping,
Spread the love

Cum să renunți la vaping

Cum să renunți la vaping,

Obiceiul tău de vaping poate să fi început destul de nevinovat. Poate ai început să vaporezi pentru a te ajuta să te lași de fumat. Sau poate ai fost curios după ce i-ai văzut pe prietenii tăi vaporând. Oricum, indiferent de motivele tale pentru care ai început, acum probabil te vei găsi într-o situație în care vrei – sau trebuie – să renunți. Dar este posibil să descoperiți că a spune că veți renunța este mult mai ușor decât a continua.

De fapt, cercetările arată că vapoarea este un obicei care creează dependență și este greu de înlăturat. Un studiu a constatat că țigările electronice pot crea dependență de două ori mai mari decât fumatul țigărilor tradiționale.

În plus, cei care încep să vape înainte de 25 de ani sunt expuși în mod special să dezvolte o dependență, mai ales pentru că utilizarea produselor care conțin nicotină sau alte substanțe dăunătoare poate dăuna creierului în curs de dezvoltare și poate afecta învățarea, memoria și atenția.

De ce ar trebui să renunți

Cum să renunți la vaping,

Pe lângă faptul că vaporatul este un obicei scump, este și unul periculos. De exemplu, Centers for Disease Control and Prevention (CDC) raportează că a existat un focar de EVALI (leziune pulmonară asociată cu țigări electronice sau produse de vaping) cu aproape 3.000 de cazuri raportate în februarie 2020. Ceea ce au descoperit este că pacienții cei care au venit la spital având dificultăți de respirație aveau toți un lucru în comun – vaporizarea .

Mai mult, toți cei cu această boală misterioasă, care se poate dezvolta rapid, vaporizau fie nicotină, THC (marijuana), fie ulei de CBD sau o combinație a celor trei. Simptomele EVALI includ adesea tuse, dificultăți de respirație, oboseală, dureri abdominale și uneori chiar febră.

Și chiar dacă stilourile pentru vape au fost comercializate inițial pentru a ajuta oamenii să renunțe la fumat, este posibil să nu fie o alternativă mai sigură. De fapt, ele încă te expun la o serie de substanțe nocive, inclusiv nicotină. Potrivit Asociației Americane de Plămâni (ALA), țigările electronice nu numai că conțin cantități uriașe de nicotină, ci și o serie de substanțe chimice toxice care pot provoca cancer, precum și leziuni pulmonare ireversibile.

De asemenea, ALA raportează că unele țigări electronice au fost testate pozitiv pentru formaldehidă, precum și pentru substanțe, cum ar fi acroleina, care se găsesc în herbicide, care toate pot cauza probleme de sănătate. De fapt, formaldehida poate provoca atât boli pulmonare, cât și boli cardiovasculare, în timp ce acroleina a fost legată de BPOC și leziuni pulmonare acute.

Cum să renunți

Vaping informatii https://ro.wikipedia.org/wiki/%C8%9Aigar%C4%83_electronic%C4%83

Când vine vorba de renunțarea la vaping, este important să aveți un plan în vigoare, care adesea începe cu a ști de ce doriți să renunțați. De exemplu, vapingul vă controlează viața, vă distruge sănătatea și vă afectează relațiile?

Indiferent de motivele pentru care vrei să renunți, știind ce anume te motivează, îți vei întări hotărârea atunci când poftele se lovesc și te străduiești să nu scoți o lovitură rapidă de pe stiloul tău vape. Iată câteva alte idei care vă vor ajuta să începeți să construiți un plan de renunțare care funcționează pentru dvs.

Aflați de ce vaporizați

Cum să renunți la vaping,

Primul pas pentru a renunța la vaping este să știi de ce vapezi în primul rând. De fapt, cunoașterea declanșatorilor , cum ar fi anumite persoane, locuri sau sentimente, vă poate ajuta să recunoașteți ce sau pe cine să evitați în primele etape ale încercării de a renunța. De fapt, identificarea rolului pe care îl joacă vapoarea în viața ta îți oferă o perspectivă asupra domeniilor pe care ar putea fi necesar să le abordezi. O mare parte a renunțării constă în abordarea acestui rol și înlocuirea acestuia cu obiceiuri mai sănătoase .

Căutați ajutor profesional

Renunțarea la vaping poate fi înfricoșătoare, mai ales dacă nu ești sigur cum să începi. În plus, veți avea mai mult succes la renunțare dacă profitați de resursele care vă sunt disponibile. De exemplu, există o serie de grupuri de renunțare online și în persoană care sunt concepute pentru a ajuta și susține oameni ca tine care încearcă să renunțe la vaping.

Evitați fumatul țigărilor

Dacă sunteți ca mulți vapori, este posibil să fi început să vapați pentru a vă lăsa de fumat doar pentru a realiza că vapoarea este un obicei mai rău. Dar, nu face greșeala de a te întoarce la țigări. Doar înlocuiești o dependență cu alta. Ca urmare, trebuie să vedeți orice tip de fumat sau vaping ca fiind dependență și să vă abțineți de la a le folosi.

Utilizați instrumente

Unii oameni consideră terapia de înlocuire a nicotinei o formă de înșelăciune; dar unii medici consideră că, atunci când sunt utilizate corespunzător, aceste ajutoare sunt utile în etapele inițiale ale renunțării. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă terapia de înlocuire a nicotinei este potrivită pentru dvs. De asemenea, există o serie de alte instrumente disponibile pentru a vă ajuta să renunțați. De exemplu, puteți descărca aplicația quitSTART , care este o aplicație pentru smartphone cu sfaturi, inspirație și provocări personalizate.

Folosește un jurnal

Când te lupți cu poftele sau cu tentația de a vapa, te poate ajuta să ai o ieșire pentru sentimentele tale. Din acest motiv, mulți oameni au descoperit că jurnalul este o modalitate eficientă de a-și canaliza sau elibera frustrările, anxietățile și grijile.

Încearcă să porți cu tine un jurnal mic, astfel încât, atunci când te simți o poftă sau îți dorești să vape, să poți apela la jurnalul tău. De asemenea, poate doriți să păstrați citate inspiraționale, precum și mementouri cu privire la motivul pentru care renunțați în jurnal, astfel încât să vă puteți aminti de ce faceți acest lucru și, sperăm, să vă întăriți hotărârea.

Încearcă meditația

Cum să renunți la vaping,

Unii oameni au descoperit că medierea este extrem de utilă atunci când vine vorba de renunțarea la vaping. De fapt, un studiu a constatat că fumătorii și-au redus consumul de fumat cu 60% atunci când li s-a oferit antrenament de meditație.

Ai putea vedea dacă meditația funcționează și pentru tine sau ai putea chiar să încerci mindfulness , care este o formă de meditație. În multe cazuri, veți găsi o modalitate mai sănătoasă de a face față anxietăților și fricilor în loc să vapați.

Găsiți asistență

Indiferent dacă vă alăturați unui grup de asistență, vorbiți cu medicul dumneavoastră sau cereți ajutorul prietenilor dvs., nu încercați să renunțați la vapoat pe cont propriu. Ai nevoie de oameni în jurul tău care să te ajute să-ți atingi obiectivele, încurajându-te și ținându-te la răspundere.

De asemenea, încercați să vă distanțați de oamenii care vă ridiculizează eforturile de a renunța sau încearcă să vă faceți presiuni pentru a continua să vape. Interacțiunea cu oameni care nu vă respectă deciziile nu numai că vă va submina eforturile, dar este și un indiciu al unei relații nesănătoase .

Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.

Cum să renunți la vaping

Lasă un răspuns

Derulează în sus