Cum să fii fericit din nou

Cum să fii fericit din nou
Spread the love

Cum să fii fericit din nou

Cum să fii fericit din nou

Ce înseamnă să fii fericit ? Există atât de multe idei și perspective când vine vorba de a fi fericit. Prin definiție fericit înseamnă caracterizat sau indicativ de plăcere, mulțumire sau bucurie.

Adevărat, „fericitul” tău este orice înseamnă pentru tine. Desigur, nu toată lumea va fi de acord, dar este de așteptat, deoarece nu există doi oameni la fel.

Te-ai simțit în general dezamăgit în ultima vreme? Ce a provocat acea schimbare? După cum poate ați auzit înainte, a ajunge la rădăcina unei probleme va identifica problema și, în cele din urmă, vă va spune unde trebuie să începeți să lucrați pentru schimbare.

Cel mai bun mod de a face asta este să compari și să contrastezi; așa e, așa cum am făcut în școala elementară. Acest articol vă va ajuta să vă dați seama ce vă poate împiedica să găsiți fericirea și vă oferă sfaturi pentru a vă cultiva versiunea fericirii.

O listă de comparație pentru a găsi ce îți blochează fericirea

Înainte de a începe călătoria fericirii, este util să enumerați ce vă face fericit și ce nu. După ce faci această listă, vei înțelege mai bine la ce trebuie să lucrezi pentru a aduce mai multă fericire și pace în viața ta.

Cum să fii fericit din nou

Mai jos este un exemplu de listă, a ta poate, desigur, să arate diferit de aceasta. Acest lucru este doar pentru a vă ajuta să începeți.
Ce Mă face fericit

 • Meditaţie
 • Pozitivitatea corpului
 • Optimism
 • Un sistem de suport bun
 • Zile de îngrijire personală
 • Recunoașterea sănătății mintale
 • Pasiune pentru viață
 • Mai puține rețele sociale
 • Afirmații pozitive
 • Explorarea naturii

Ce Mă face nefericit

 • Comparându-mă cu ceilalți
 • De rușine corporală
 • Pesimism
 • Izolare
 • Fără zile personale
 • Evitarea/negarea sănătății mintale
 • Senzație de neapreciat
 • Prea multe rețele de socializare
 • Gânduri negative
 • Îndoiala de sine și rușine

Acum că ai lista ta, ce vei face cu ea? Examinați-l și faceți o călătorie pe calea memoriei. Încearcă să urmărești vremuri mai fericite din viața ta. Când ai fost cel mai fericit în viață? Canalizează acele momente și vezi dacă poți găsi din nou acea parte din tine.

S-ar putea să nu poți recrea acele momente, dar măcar te poți inspira din ele. Fericirea vine în straturi. Și s-ar putea să descoperiți că ați dori să explorați opțiuni mai noi care vă aduc fericire, ceea ce este complet în regulă.

Dacă te uiți atent la partea dreaptă a listei tale, vei vedea ce trebuie să elimini din viața ta pentru a te simți mai fericit.

Te reține rușinea ? Te simți copleșit sau singur? Ai probleme să iubești felul în care arăți? Dacă vreunul dintre aceste lucruri sună adevărat pentru tine, este timpul să abordezi acele sentimente negative, astfel încât să poți trece peste ele.

Un terapeut sau alt profesionist vă poate ajuta să abordați aceste obstacole și să vă ofere instrumente care vă pot ajuta să le depășiți.

Modalități de a fi din nou fericit

Cum să fii fericit din nou

Există atât de multe căi de explorat în ceea ce privește găsirea unei noi fericiri. Mai jos veți găsi câteva sfaturi care vă vor ajuta să vă găsiți ideea despre fericire.

Găsiți un nou hobby

Când vine vorba de hobby-uri, posibilitățile sunt nesfârșite. Și cea mai bună parte este că depinde în totalitate de tine.

Poți fi la fel de aventuros, creativ, misterios sau extrovertit pe cât vrei. Puteți încerca un nou hobby singur sau cu prietenii.

Potrivit lui Rachel Goldman , PhD, FTOS, psiholog licențiat, „[hobby-urile] pot servi ca o distragere a distracției, dar ajută și la reducerea stresului și ne pune accentul pe ceva distractiv și diferit. Cheia este să găsim ceva care să funcționeze. doar asta pentru tine.”

Pune-te pe primul loc

Oricât de simplu ar părea, mulți oameni uită să aibă grijă de ei înșiși. Fie că este din cauza unui program de lucru încărcat, a căsătoriei, a copiilor, a familiei, a animalelor de companie și a prietenilor, mulți oameni, în special femei, au puțin sau deloc îngrijire de sine .

Când te pui pe primul loc, fericirea ta va străluci cu siguranță.

Să-ți petreci zilnic timp liber îți poate afecta starea de spirit , nivelul de stres, concentrarea și productivitatea. Permițându-ți un moment pentru a te reîncărca nu numai că îți permite să fii cel mai bun sine, dar deschide o fereastră de oportunitate de a oferi ajutor altora.

Exercițiu

Să recunoaștem, nu toată lumea este un fan al exercițiilor fizice, dar are atât de multe avantaje. Îți faci un serviciu organismului prin antrenament, deoarece oxigenul și nutrienții din țesuturile tale ajută sistemul cardiovascular.

Endorfinele pe care le primești în urma exercițiilor fizice și a activității fizice sunt ca niște mici stropii pe o prăjitură. Este nevoie doar de 30 de minute de mișcare pentru a obține acei „hormoni ai simțirii” naturali pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit și sănătatea.

Mâncați o dietă echilibrată

Dieta ta este mai importantă decât exercițiile fizice, deoarece ceea ce pui în corpul tău determină modul în care acesta răspunde. O dietă sănătoasă echilibrată vă va afecta pozitiv starea de spirit și ființa generală. Dacă mănânci prost (prăjite, alimente bogate în sodiu, alimente bogate în zahăr), organele tale vor răspunde negativ. Ca rezultat, vei avea fie hipertensiune arterială, diabet zaharat, colesterol ridicat sau mai rău – toate cele de mai sus.

Există o relație între mâncare și starea de spirit. Avem schimbări de dispoziție când nu mâncăm o dietă echilibrată, dar avem și schimbări de dispoziție când nu mâncăm. Devenim iritabili, lipsim de concentrare și ne concentrăm fără o alimentație adecvată. 

Acest lucru nu înseamnă că nu te poți răsfăța uneori, dar o masă echilibrată cu proteine ​​și legume la cuptor sau la grătar îți va face corpul mai puternic și mintea mai fericită.

Alege-ți compania cu înțelepciune

Cum să fii fericit din nou

Alegerea companiei pe care o păstrezi este atât de imperativă în viață. Din păcate, nu toată lumea vrea bine și este important să fii conștient de asta.

„Se știe că a avea un sistem de asistență bun ajută la îmbunătățirea fericirii și a bunăstării noastre; doar a ști că ceilalți sunt acolo pentru tine este un drum lung”, spune Goldman. Fă-ți ca prioritate doar să permiti în viața ta oameni care sunt benefice pentru sănătatea ta mintală așa cum ar trebui să fie pentru a lor. Unii prieteni pot fi toxici și nici nu-ți vei da seama până când nu termini relația. Fericirea depinde de alegerile tale în viața personală și profesională.

Fericirea este definită diferit de fiecare persoană. Deși lucrurile enumerate mai sus sunt sugestii, le puteți folosi ca punct de plecare pentru a vă aduna o idee proprie.

Totul începe cu tine

Discută cu medicul tău https://antidepresie.ro/cum-sa-i-spui-medicului-tau-ca-esti-deprimat/

Dacă există ceva în viața ta care nu îți aduce fericire, trebuie să renunți. Acestea pot fi relații de orice amploare: familie, prietenie sau un soț sau partener. Va fi dificil, dar merită liniștea ta?

Dacă ești nemulțumit de tine, cine este responsabil? Ai ghicit, Tu! Fii blând cu tine însuți și fă pași mici. Dacă doriți să pierdeți în greutate, nu încercați să renunțați la ceea ce faceți, asta rareori funcționează. Îndepărtează-te de obiceiurile tale proaste și fiecare zi va fi puțin mai ușoară.

Dacă vrei un loc de muncă mai bun sau dacă vrei să-ți începi propria afacere, nu renunța la job, începe să economisești până când poți pleca și fii propriul tău șef. Încearcă să elimini încet stresul din viața ta și vei începe să vezi rezultate.

Fericirea este posibilă, din nou

Lucrul bun despre a fi fericit din nou este că dacă l-ai pierdut, îl poți găsi. Este posibil dacă decideți să vă întoarceți sau să vă mutați către un teritoriu necunoscut pentru un nou loc de fericire. Desigur, viața este imprevizibilă și nu ni se promit 365 de zile de bucurie, dar ne putem strădui să avem mai multe zile bune decât rele. Dar chiar și în acele zile proaste, putem aprecia binele pe care l-am experimentat.

Rezultatele unui studiu au demonstrat că implicarea în activități semnificative, așa cum sunt surprinse de procesele de bunăstare hedonică și eudaimonică, ar putea promova rezultate de bunăstare.1

Aceasta este o informație destul de interesantă, deoarece hedonic se concentrează pe plăcere, iar eudaimonic se referă la funcțiile de implicare. Pentru a obține fericirea, trebuie să le ai pe amândouă. De aceea, este esențial să te angajezi în lucruri care îți plac și adesea se sugerează să transformi hobby-urile în cariere. După cum se spune: „Dacă faci ceva ce îți place, nu vei munci nicio zi în viața ta”. Și aici intervine plăcerea; dacă îți place procesul de logodnă, va urma plăcerea.

Fericirea este la îndemână, așteaptă doar să o apuci. Fă pașii necesari pentru a te întoarce la locul tău fericit. Odată ce eliminați tot ceea ce vă împiedică să ajungeți la spațiul dvs. ideal, veți fi bucuros că ați făcut-o. Deci ce mai aștepți? Ridică-te chiar acum și recuperează-ți fericirea!

Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.

Cum să fii fericit din nou

Un comentariu la „Cum să fii fericit din nou

Lasă un răspuns

Derulează în sus