Conectarea și comunicarea cu ceilalți

Conectarea și comunicarea cu ceilalți
Spread the love

Conectarea și comunicarea cu ceilalți

Indiferent prin ce treci în acest moment, conectarea și comunicarea cu ceilalți este cheia pentru a trăi bine, mai ales dacă te lupți cu o boală, depresie , dependență , pierderea unei persoane dragi sau chiar doar singurătate . Din acest motiv, este important să știi ce să faci și unde să te uiți când trebuie să vorbești.Conectarea și comunicarea cu ceilalți

Încercarea de a vă îngropa sentimentele, de a strânge din dinți și de a merge singur nu este niciodată eficientă. De fapt, emoțiile și sentimentele tale sunt acolo, indiferent dacă vorbești despre ele sau nu. Emoțiile dificile nu vor dispărea pur și simplu pentru că le ignori.Dar dacă faci efort să vorbești cu o altă persoană, s-ar putea să poți elibera o parte din tensiunea și negativitatea pe care le experimentezi și să te simți mai bine.

Acest articol analizează mai îndeaproape beneficiile de a vorbi cu ceilalți și cum să găsești oameni cu care să vorbești atunci când te simți singur sau izolat.

Cere ajutor, vezi articolhttps://antidepresie.ro/cum-sa-vorbesti-cu-partenerul-tau-despre-depresia-ta/

Beneficiile vorbirii cu ceilalți

Găsirea cu care să vorbești nu oferă doar conexiune, confort și înțelegere, dar oferă și oportunități de a vorbi despre experiențele comune, precum și de a preveni sentimentele de singurătate și izolare.

Reducerea stresului și construirea prieteniei

În consecință, a vorbi cu o altă persoană ameliorează stresul și ajută la construirea de prietenii și conexiuni.

Discuția despre lucruri cu alte persoane ajută, de asemenea, în luarea deciziilor și oferă o cale de a vă procesa gândurile și sentimentele. De asemenea, vorbirea vă expune la noi perspective și idei și vă ajută la rezolvarea problemelor . De fapt, vorbirea are o serie de beneficii psihologice puternice.

Potrivit cercetărilor de la UCLA, vorbirea poate diminua răspunsul amigdalei creierului tău, care inițiază răspunsul „luptă sau fugi” atunci când simți emoții intense precum frica, anxietatea sau agresivitatea.

Ca urmare, atunci când sunteți stresat sau copleșit, această parte a creierului tău preia controlul și poate chiar să depășească procesele tale de gândire mai logice.

Dar cercetătorii au remarcat că, folosind „etichetarea afectelor” sau vorbind despre experiențele tale și procesând ceea ce s-a întâmplat, poți trece peste răspunsul amigdalei și poți face față sentimentelor tale într-un mod mai eficient.

Prieteniile pot adăuga ani vieții tale

În plus, cercetările sugerează că a avea legături sociale puternice, sau oameni cu care poți vorbi, este legat de o viață mai lungă. În schimb, izolarea socială și singurătatea sunt legate de depresie, rezultate mai slabe de sănătate și riscul de deces prematur.

În plus, a avea o varietate de relații sociale poate ajuta la reducerea stresului, precum și a riscurilor legate de inimă. Prin urmare, este important să găsești oameni cărora le poți împărtăși lucruri.

De prea multe ori, totuși, oamenii sunt reticenți să se adreseze altora pentru a vorbi, în ciuda numeroaselor beneficii. Fie ei lasă fricii și rușinii să-i țină tăcuți, fie pur și simplu nu știu cum să se întindă.

Alteori, ele permit obligațiilor de muncă sau de familie să stea în calea oricărui tip de conexiune reală cu ceilalți. Și în scurt timp, se simt singuri și izolați și ca și cum nu au cu cine să vorbească.

A avea cu cineva cu care să vorbești are beneficii importante pentru sănătatea fizică și mintală, dar uneori există obstacole care fac mai greu să găsești un confident.

Cum să găsești pe cineva cu care să vorbești

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, poți presupune că nu ai cu cine să vorbești, mai ales dacă locuiești departe de familie, ești singur sau nu ai cel mai bun prieten. Dar asta nu poate fi mai departe de adevăr.

De fapt, s-ar putea să fie cu adevărat mai ușor să găsești pe cineva cu care să vorbești atunci când ai nevoie cu adevărat, dacă știi unde să cauți. Iată câteva modalități prin care poți găsi pe cineva cu care să vorbești.

Faceți o listă de conexiuni sociale

Când începi să te gândești la cine ai putea să te deschizi, începe prin a face o listă cu conexiunile tale sociale. Includeți persoane pe care le cunoașteți dintr-o varietate de situații, cum ar fi membri ai familiei, prieteni, prieteni de pe Facebook și chiar colegi.

Apoi, încercați să determinați cine de pe lista dvs. nu este doar inteligent din punct de vedere emoțional , ci și priceput din punct de vedere emoțional. De obicei, oamenii cu aceste abilități tind să fie mult mai ușor de vorbit pentru că sunt empatici . Odată ce aveți o listă de posibilități, contactați-i și invitați-i la o cafea sau la o plimbare.

Este important să rețineți că este posibil să trebuiască să o luați încet cu relațiile mai noi. Este posibil să nu poți vorbi despre sentimentele tale cele mai profunde chiar de la începutul unei noi prietenii. Cu timpul, totuși, puteți construi încredere unul cu celălalt și puteți începe să împărtășiți detalii mai intime despre viața voastră.

Construirea unei liste de conexiuni sociale nu este ideală dacă vă aflați într-o criză și trebuie să vorbiți imediat cu cineva, dar este o parte importantă a construirii unui sistem de asistență.

Alăturați-vă unui forum sau chat online

În acele momente în care simți că trebuie să vorbești cu cineva imediat, s-ar putea să vrei să iei în considerare un forum online sau să discuti cu un grup adaptat nevoilor tale.

Pe lângă faptul că îți oferă oameni care înțeleg cu ce te lupți, ai și opțiunea de a partaja detalii în mod anonim.

Uneori, oamenii apreciază cu adevărat caracterul imediat al unui forum sau chat online. În plus, comunicarea online poate ajuta la îndepărtarea oricărei aprecieri și poate ajuta persoanele cu anxietate socială să se relaxeze și să împărtășească.

Participați la un grup de suport

O modalitate de a vă construi sistemul de asistență este să vă alăturați unui grup de asistență. Indiferent dacă este un grup online sau un grup care se întâlnește personal, ambele opțiuni vă oferă o rețea de oameni care se pot raporta la ceea ce vă confruntați.

Acolo, vei putea obține sprijinul și înțelegerea de care ai nevoie, precum și să oferi sprijin altora în situații similare. 6

Lucrați cu un terapeut

Indiferent dacă trebuie să discutați despre o problemă de sănătate mintală, dacă doriți ajutor pentru gestionarea stresului sau trebuie doar să găsiți modalități de a fi mai sănătos din punct de vedere mintal, un terapeut bun vă poate ajuta să înțelegeți sentimentele și emoțiile dvs.

Terapeuții vă pot ajuta să dezvoltați mecanisme de adaptare mai sănătoase și pot chiar să vă ofere informații despre cum să construiți o rețea de sprijin .

Dacă nu aveți asigurare sau dacă asigurarea dvs. nu acoperă serviciile de sănătate mintală, unii consilieri și terapeuți lucrează la o scară variabilă.

De asemenea, poate doriți să verificați și furnizorii de terapie online . Pe lângă faptul că sunt mai propice pentru programele încărcate, uneori aceste opțiuni sunt și mai accesibile.

Participați într-un grup

O modalitate excelentă de a face conexiuni și de a cunoaște oameni noi este să vă alăturați unui grup. Odată ajuns acolo, vei întâlni oameni cu pasiuni și dorințe similare și s-ar putea să ai mai multe șanse să întâlnești pe cineva cu care să poți construi o prietenie de durată.

În plus, participarea la întâlniri și evenimente regulate cu grupul oferă oportunitatea de a socializa și de a avea o conversație obișnuită.

Contactați o linie fierbinte

Dacă vă aflați în criză, este important să obțineți ajutor imediat. Din acest motiv, nu ezitați să sunați la o linie telefonică. Indiferent de nevoia dvs., există linii de criză cu avocați instruiți care să vă ajute.

De multe ori, ei vă vor asculta și vor conversa atât timp cât aveți nevoie. Indiferent dacă doriți ajutor cu dependența de droguri, violența domestică , o tulburare de alimentație sau chiar gânduri de sinucidere , există oameni disponibili pentru a vorbi aproape în orice moment al zilei.

Dacă aveți gânduri de sinucidere, contactați https://www.antisuicid.ro/ la 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) pentru sprijin și asistență de la un consilier instruit. Dacă dumneavoastră sau o persoană iubită vă aflați în pericol imediat, sunați la 112.prin email în formatul 24/7 la sos@antisuicid.ro!!

Vizitați un lăcaș de cult

Bisericile, moscheile și sinagogile sunt un loc minunat pentru a găsi pe cineva cu care să discutați. Adesea, liderii religioși sunt mai mult decât fericiți să vorbească cu persoane aflate în criză sau în nevoie. Așadar, poate doriți să vă uitați la biserica sau sinagoga locală ca o posibilă resursă.

Chiar dacă nu aveți o afiliere religioasă în acest moment, poate doriți să urmăriți diferite opțiuni și să vedeți dacă există un lăcaș de cult care se potrivește cu valorile și credințele dvs.

De fapt, cercetările au arătat că oamenii care participă în mod regulat la serviciile religioase au un număr mai mare de legături și conexiuni sociale. De asemenea, ei tind să raporteze interacțiuni sociale mai pozitive și să beneficieze de prezența regulată decât cei care participă mai rar.

Rezumat

Să ai pe cineva cu care să vorbești este vital pentru bunăstarea ta fizică și emoțională. Deși ar putea exista bariere care fac mai dificilă construirea de conexiuni, există pași pe care îi puteți lua pentru a vă îmbunătăți sistemul de asistență socială.

Reconectarea cu persoane pe care le cunoașteți deja, căutarea de noi conexiuni online, discuția cu un profesionist în domeniul sănătății mintale sau apelarea unei linii de ajutor sunt toate opțiunile pe care le puteți lua în considerare în funcție de nevoile dvs.

Nu este neobișnuit să simți că nu ai cu cine vorbi. De fapt, toată lumea se simte așa cel puțin o dată în viață. Nici nu trebuie să fii singur ca să te simți așa. Te poți simți singur și izolat la o petrecere, la serviciu, acasă sau chiar în timp ce petreci timp cu prietenii.

Important este să faci un efort pentru a construi un sistem de sprijin de oameni la care te poți adresa atunci când trebuie să vorbești. În mod ideal, acest sistem de sprijin va fi compus din prieteni și membri ai familiei, precum și din profesioniști pregătiți și alții cu lupte similare. În timp, a simți că nu ai cu cine să vorbești va părea o amintire îndepărtată.

Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.

Conectarea și comunicarea cu ceilalți

Un comentariu la „Conectarea și comunicarea cu ceilalți

Lasă un răspuns

Derulează în sus