Ce să faci când te simți neapreciat

Ce să faci cand te simți neapreciat
Spread the love

Ce să faci cand te simți neapreciat

Ce să faci cand te simți neapreciat, este greu să simți că ești luat de la sine înțeles. La urma urmei, a ajuta un prieten să se miște și a pregăti o cină specială pentru cei dragi necesită mult timp și energie. Și când oamenii par să nu observe, s-ar putea să simți că nu ești apreciat.

Dacă nu ești atent, a te simți neapreciat poate duce la sentimente de resentimente și furie. Din fericire, aceste strategii te pot ajuta să te simți mai bine și chiar ar putea împiedica ca relația să fie pătată atunci când te simți neapreciat.

Mai multe informatii aicihttps://antidepresie.ro/category/tratament/

Căutați aprecierea prin acțiuni

Doar pentru că cineva nu spune „mulțumesc” nu înseamnă că nu te apreciază. Nu toată lumea folosește cuvinte pentru a-și exprima  recunoștința .

Partenerul tău care te trage într-o îmbrățișare sau un adolescent care îți oferă un mare mare ar putea fi modul lor de a-i mulțumi. În mod similar, atunci când colegul tău de muncă te invită la prânz sau prietenul tău insistă să-ți plătească cafeaua, s-ar putea să-ți comunice și aprecierea lor.

Așadar, ia un minut și gândește-te dacă cei din jurul tău ar putea să-ți arate aprecierea într-un mod diferit. S-ar putea să descoperi că probabil că sunt mai recunoscători pentru tine decât pentru care le dai credit.

Spune „Nu” mai des

Uneori, cu cât faci mai mult pentru oameni fără să te plângi, cu atât ei se așteaptă să faci mai mult. Și s-ar putea să uite să aprecieze tot ceea ce faci pentru ei.

Așa că poate fi util să spui „nu” uneori. Acest lucru le poate aminti oamenilor să nu ia de la sine înțeles că veți fi întotdeauna dispus și disponibil să prezentați.

A spune „nu” uneori poate fi bine și pentru tine dacă ai devenit puțin pe placul oamenilor. Refuzarea unei invitații sociale sau a unei cereri pentru o favoare poate fi dificil dacă obișnuiești să spui mereu „da”. Dar făcând acest lucru îți reamintește ție (și altora) că nu trebuie să faci ceva ce nu vrei să faci.

Pot exista și momente în care decideți să vă stabiliți limite. De exemplu, dacă îl auzi pe unul dintre copiii tăi spunându-i unui prieten: „Nu trebuie să-ți pui vasele în chiuvetă. Părinții mei iau după mine”, poate doriți să vorbiți despre rolul dvs.

Arată un pic de bunătate

Arătarea bunătății poate crește propria fericire. Deci, gândiți-vă dacă ai ajuta pe alții te face să te simți bine cu tine însuți, chiar dacă ceilalți nu par să te aprecieze atât de mult pe cât ți-ai dori.

S-ar putea să aveți șansa de a învăța noi abilități sau de a le ascuți pe cele existente, cum ar fi răbdarea. De asemenea, s-ar putea să aveți șansa de a face mișcare sau de a avea timp să fiți singur în mașină.

Aruncă o privire la toate lucrurile pe care le câștigi făcând lucruri pentru alții și s-ar putea să fii surprins să vezi că există multe lucruri pentru care să te simți recunoscător.

Apreciază-i pe Ceilalți

Concentrarea prea mult pe lipsa de apreciere pe care o câștigi te poate face să uiți să arăți apreciere față de ceilalți.

Dar a spune „mulțumesc” celor din jur îi poate inspira și pe alții să te aprecieze.

Mulțumește-ți prietenilor și familiei pentru tot ce fac pentru tine. S-ar putea să-ți arăți aprecierea printr-un „mulțumesc” verbal sau le-ai putea trimite o notă prin care le amintești cât de mult îi apreciezi. Indiferent de modul în care ai alege să-ți arăți aprecierea, fă-l autentic și sincer.

Reîncadrați gândurile negative

Fii atent la gânduri exagerat de negative . Dacă te gândești la lucruri de genul „Nimeni nu face vreodată nimic frumos pentru mine” sau „Toată lumea se așteaptă să fac totul pe aici”, nu te va face decât să te simți mai rău.

Amintește-ți de momentele în care alți oameni ți-au arătat apreciere (chiar dacă trebuie să te gândești ceva timp). Și amintiți-vă de momentele în care ați reușit să puneți limite în ceea ce faceți.

Răspunsul la gândurile tale inutile cu altele mai realiste te poate ajuta să te simți puțin mai apreciat. S-ar putea să-ți reamintești lucruri precum „Familia mea apreciază tot ce fac pentru ei, chiar dacă nu o spun” sau „Familia mea mă apreciază uneori” și s-ar putea să te simți puțin mai bine.

Vorbeste

Uneori, este util să împărtășiți cum vă simțiți. Ai putea vorbi cu partenerul tău, cu șeful tău sau cu copiii tăi despre ceea ce se întâmplă spunând ceva de genul: „Uneori, simt că munca mea trece neobservată. Îmi place foarte mult când munca mea este apreciată.”

Nu-ți fie frică să spui ce vrei. S-ar putea să descoperi că alți oameni sunt fericiți să arate mai multă apreciere atunci când înțeleg cât de important este pentru tine.

Dar, există, de asemenea, șansa ca aceștia să insiste că arată deja multă apreciere sau s-ar putea transforma într-o glumă spunând ceva de genul „Te voi aprecia când faci o muncă mai bună”.

Nu uitați, unii oameni fac glume atunci când sunt incomozi. Iar disconfortul lor ar putea fi doar o reflectare a felului în care se simt despre ei înșiși, nu a felului în care simt pentru tine.

Vorbeste cu un profesionist

Dacă te simți neapreciat în mod cronic, relațiile tale vor avea probabil de suferit. Poate doriți să discutați cu un profesionist autorizat în sănătate mintală despre cum vă simțiți. Un terapeut vă poate recomanda terapie de familie, terapie cognitiv-comportamentală sau alte servicii pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.

Dacă aveți gânduri de sinucidere, contactați https://www.antisuicid.ro/ la 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) pentru sprijin și asistență de la un consilier instruit. Dacă dumneavoastră sau o persoană iubită vă aflați în pericol imediat, sunați la 112.prin email în formatul 24/7 la sos@antisuicid.ro!!

Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.

Ce să faci când te simți neapreciat

Lasă un răspuns

Derulează în sus