Totul se simte mai provocator atunci când ai de-a face cu depresia . A merge la serviciu, a socializa cu prietenii sau chiar a te da jos din pat poate fi o luptă. Dar există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă face față simptomelor și pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții. Iată opt sfaturi pentru a trăi cu depresie. Asa că o sa enumăr niște sfaturi pentru a trăi cu depresie. Aceste sfaturi ar trebui sa va ajute pentru a puteai trai cu depresia instalată.
Ocupă-te de treburile casnice
Depresia poate face dificilă îndeplinirea treburilor casnice, cum ar fi vasele sau plata facturilor. Dar o grămadă de hârtii, teancul de vase murdare și podeaua acoperită cu haine murdare nu vor face decât să vă amplifice sentimentele de inutilitate. Preia controlul asupra treburilor tale zilnice. Începeți puțin și lucrați la un singur proiect la un moment dat. Să te ridici și să te miști te poate ajuta să începi să te simți mai bine în sine. Dar, să vă vedeți progresul în casă poate fi cheia pentru a vă ajuta să vă simțiți mai bine.
Câteva sfaturi pentru a trai cu depresie
Setimentul de amanare(procrastinare)
Simptomele depresiei, cum ar fi oboseala și dificultatea de concentrare, fac amânarea tentantă. Amânarea lucrurilor alimentează depresia. Poate duce la creșterea vinovăției, îngrijorării și stresului. Este important să stabiliți termene limită și să vă gestionați bine timpul. Stabiliți obiective pe termen scurt și munciți din greu pentru a realiza cele mai importante lucruri mai întâi. Fiecare sarcină pe care o finalizați cu succes vă va ajuta să treceți peste obiceiul amânării . Câteva sfaturi pentru a trai cu depresie
Află cum sa oprești gândurile negative
Depresia nu te face doar să te simți rău, ci te poate face și să gândești mai negativ. Schimbarea acestor gânduri negative, totuși, vă poate îmbunătăți starea de spirit.
Terapia cognitiv-comportamentală (TCC) este un tip de terapie care lucrează pentru a modifica tiparele comune de gândire negativă numite distorsiuni cognitive pentru a elimina depresia. Există, de asemenea, multe cărți de autoajutorare , aplicații și cursuri online care vă pot ajuta să învățați cum să vă schimbați tiparele de gândire nesănătoase.
Îmbunătățiți-vă alimentația(dietă sanatoasă)
Cercetările continuă să găsească legături clare între dietă și sănătatea mintală. De fapt, au existat atât de multe studii care au arătat că îmbunătățirea nutriției poate preveni și trata bolile mintale, încât psihiatria nutrițională devine curent. Există mulți nutrienți esențiali pentru creier care pot afecta depresia. De exemplu, un studiu din 2012 a constatat că deficiența de zinc este asociată cu simptomele depresiei.
Îmbunătățirea dietei ar putea fi cheia pentru reducerea simptomelor.
Înainte de a face modificări majore în dieta sau de a începe să luați vitamine sau suplimente, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a primi o îndrumare rigidă si specifică problemei dvs, sau chiar cu sfaturi pentru a ajută să trăiți cu depresia.
Încercați să îmbunătățiți starea de somn și de spirit
Câteva sfaturi pentru a trai cu depresie
Opriți electronicele cu cel puțin o oră înainte de a merge la culcare. Utilizați lumina slabă pentru a citi o carte sau pentru a vă angaja într-o altă activitate relaxantă. Folosiți-vă patul numai pentru somn și activitate sexuală. Lucrul în pat sau chiar în dormitor vă poate determina să vă asociați patul cu stresul, mai degrabă decât cu relaxarea.
Somnul și starea de spirit sunt strâns legate. Un studiu din 2014 a constatat că 80% dintre persoanele cu tulburare depresivă majoră suferă de tulburări de somn. Dar, s-ar putea să simți că pur și simplu nu poți adormi. Sau poate te chinui să te ridici din pat pentru că te simți epuizat tot timpul.
O igiena bună a somnului ar putea fi cheia pentru îmbunătățirea calității și cantității somnului.
Reduceți stresul
Câteva sfaturi pentru a trai cu depresie
Când ești stresat, corpul tău produce mai mult un hormon numit cortizol. Pe termen scurt, acesta este un lucru bun, deoarece te ajută să te pregătești pentru a face față oricărui lucru care cauzează stresul în viața ta. Pe termen lung, însă, îți poate cauza multe probleme, inclusiv depresia. Cu cât folosiți mai mult tehnici pentru a reduce stresul , cu atât mai bine, deoarece vă va reduce riscul de a deveni deprimat și vă ajută cu starea de somn.
Sprijin social
Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta cu depresia – altele decât medicamentele și terapia – este să dezvoltați un sprijin social puternic . Pentru unii, acest lucru poate însemna crearea de legături mai puternice cu prietenii sau familia. Știind că poți conta pe cei dragi care te susțin pentru a te ajuta, te poate ajuta în mare măsură spre a-ți îmbunătăți depresia.(cere ajutorul prietenilor, fraților , rudelor etc.)
Pentru alții, un grup de sprijin pentru depresie poate fi cheie. Poate implica un grup comunitar care se întâlnește în zona dvs. sau puteți găsi un grup de asistență online care să vă satisfacă nevoile.(Sunt site-uri de specialitate, bloguri sau podcasturi cu Doctori de specialitate)
Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.
4 comentarii la „Câteva sfaturi pentru a trai cu depresie”