Adicția jocurilor de noroc

Adicția jocurilor de noroc
Spread the love

Adicția jocurilor de noroc

Adicția jocurilor de noroc,

Tulburarea jocurilor de noroc este un diagnostic de dependență comportamentală introdus în Manualul de diagnostic și statistică al tulburărilor mintale, ediția a cincea . Aceasta a fost prima recunoaștere formală a dependenței comportamentale în textul psihiatriei, care este considerat „standardul de aur” în domeniul sănătății mintale. Versiunea anterioară DSM-IV a numit condiția „jocuri de noroc patologice” și a fost clasificată ca o tulburare de control al impulsurilor, mai degrabă decât ca o tulburare de dependență.

Paralelele dintre dependența de jocuri de noroc și dependența de droguri au fost făcute de experți de zeci de ani, deși dacă dependențele comportamentale au sau nu caracteristici similare cu dependența de substanțe a fost întotdeauna controversată.

Simptome

Pentru a îndeplini criteriile pentru tulburarea jocurilor de noroc, o persoană trebuie să aibă cel puțin patru dintre problemele identificate mai jos, într-o perioadă de 12 luni, împreună cu „comportamentul problematic persistent și recurent la jocul de noroc” :

  • Necesitatea de a juca cu mai mulți bani pentru a obține aceeași entuziasm de la jocuri de noroc ca înainte
  • Se simte neliniştit sau iritabil când încearcă să reducă sau să oprească jocurile de noroc
  • Încearcă în continuare să reducă sau să oprească jocurile de noroc fără succes
  • Jocurile de noroc sunt frecvent în mintea persoanei – atât retrăind experiențele anterioare de jocuri de noroc, cât și planificând evenimente viitoare de jocuri de noroc
  • Jocuri de noroc atunci când vă simțiți deprimat, vinovat sau anxios
  • Încearcă să recâștige pierderile din jocuri de noroc
  • Minciuni pentru a acoperi cât de mult joacă
  • Pierde nu numai bani, ci și relațiile, locul de muncă sau o oportunitate semnificativă de carieră ca urmare a jocurilor de noroc
  • Devine dependent de alți oameni pentru a le oferi bani pentru a face față problemelor financiare care au fost cauzate de jocurile de noroc

Cum se deosebește tulburarea de joc de noroc de tulburarea bipolară

Ceea ce nu este acum pus sub semnul întrebării este că comportamentele legate de jocurile de noroc pot deveni problematice, pot duce la probleme financiare și emoționale majore și pot fi tratate folosind abordări similare pentru tratarea dependenței de substanțe. Acest lucru a fost demonstrat în mod repetat de cercetări și, ca rezultat, este acum pe deplin recunoscut ca o tulburare de dependență.

Uneori, persoanele care suferă de tulburare bipolară pariază mult în timp ce au un episod maniacal. Aceasta nu este o tulburare de jocuri de noroc, chiar dacă comportamentele și consecințele pot fi similare.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că problemele legate de jocurile de noroc care apar în timpul maniei nu sunt grave, ci mai degrabă, pentru a face distincția între problemele de jocuri de noroc care apar dintr-un tipar de dependență și cele care apar în timpul anumitor faze ale tulburării bipolare.

Gândire dezordonată

Una dintre caracteristicile asociate cu tulburarea jocurilor de noroc este distorsiunile în gândire. De exemplu, ca și alte dependențe, negarea este comună . Dar, spre deosebire de alte dependențe, oamenii care dezvoltă tulburări de jocuri de noroc sunt de obicei destul de superstițioși, iar acele superstiții întăresc dependența și credința în câștig. Un alt model de gândire distorsionată care poate apărea în tulburarea jocurilor de noroc implică „alungarea pierderilor cuiva”.

Prevalența sinuciderii

Deși problemele legate de jocurile de noroc pot părea banale la suprafață, în realitate, acestea sunt orice altceva decât. Unul dintre motivele pentru care tulburarea de jocuri de noroc a devenit recunoscută este din cauza consecințelor grave pentru indivizi și familiile acestora.

Nu numai că unii oameni care dezvoltă tulburări de jocuri de noroc joacă literalmente tot ce dețin și ajung să aibă datorii paralizante, dar mult mai mulți dintre ei devin sinucigași decât s-ar aștepta la populația generală.

În populațiile de tratament, aproximativ jumătate dintre cei cu tulburări de joc au idei suicidare și aproximativ 18% au încercat să se sinucidă.

Dacă aveți gânduri de sinucidere, contactați https://www.antisuicid.ro/ la 0800 801 200 (apelabil gratuit la nivel naţional din orice reţea) pentru sprijin și asistență de la un consilier instruit. Dacă dumneavoastră sau o persoană iubită vă aflați în pericol imediat, sunați la 112.prin email în formatul 24/7 la sos@antisuicid.ro!!
Site-ul nostru folosește numai surse de incredere, inclusiv studii evaluate de experti in acest domeniu. Va indrumam sa cautati suport de la specialisti in cazul in care credeti ca aveti nevoie. Pentru a susține afirmatiile din articol mai jos aveti link-urile catre autorii de specialitate.

Adicția jocurilor de noroc

Lasă un răspuns

Derulează în sus